X
 
 

Политолог: Политическият преход в България приключи с приемането ни в НАТО и ЕС

2137 14
photo of Политолог: Политическият преход в България приключи с приемането ни в НАТО и ЕС
Снимка: Dversia.net
Политическият преход в България приключи с приемането на страната ни в НАТО и ЕС. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ политологът Теодора Йовчева. Тя добави, че в българската политика липсва приемственост и признателност към постиженията на другите.

"Много бързо оплюхме правителствата между 2001г., 2005г. и 2009г. – дори, които свършиха сериозна работа по влизането на България в ЕС, и подготвиха страната чисто юридически, законово, съгласуваха толкова много алинеи, за да се получи това, което имаме в момента. И може би за 30 години някои хора са си представяли, че България би могла да бъде Швейцария на Балканите или да достигне стандарта на Германия, но нека бъдем реалисти. Политиката не става от ден за другия и най-вече политиката трябва да се разбере, че не става от една година за един мандат", обясни политологът.

Литературен похват: Кой е виновен за престъпленията на прехода?

Граждани внесоха в прокуратурата сигнал за извършените през последните 30 години престъпления. Кой е виновен за несправедливата привати...

Тя допълни още, че важните проекти и цели се изпълняват в дългосрочна перспектива.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза годишнината от падането на Берлинската стена с пост във Facebook:

"Комунизмът е оставил такава пропаст в Европа, че 30 години след историческото падане на Берлинската стена, източните държави и досега трудно догонваме западните. Все още носим белезите му, все още имаме много работа, но посоката е вярна. България направи своя цивилизационен избор. Убеден съм, че трябва да отстояваме демокрацията и правото на свободен избор. Длъжни сме да не допускаме тоталитарните режими да ни разделят."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  НАТО беше създаден като военен съюз от държави които да се бори със Съветскя Съюз които беше съюз от други държави да не нападнат Европа и в случай на война да могат да изтласкат навън съветските държави.С кого точно се бори НАТО днес?СССР много отдавна няма, социализъм деше и помен от него.Русия е капиталистическа държава от близо 30 години.А НАТО се разширява на исток и се превъоръжава за да се виж още ›› бори със врагът дето го няма много много отдавна.Русия която е само една държава от бившия Съветски Съюз,прави бизнес и очаква партньорство с западните държави.Докато те се борят със въображаемия социализъм на Русия.ЕС беше създаден като иконимически съюз на запаноевропейските държави за да предпазят своите пазари от конкуренцията на СИВ.СИВ отдавна го няма от какво точно се пази Европа?Решиха ЕС от иконимическа договореност да става държава което е глупост.Къде е България като членка на ЕС? изгуби пазарите на СССР дори и тези на сегашна Руси я,но няма и достъп до пазарите на EC какъв точно износ ще правим със закритите си заводи и разрушеното си селко стопанство зада усвоим европазарите?
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Какъв комунизъм , комунизъм нито в Европа нито в България е имало.Имаше опит за социализъм по съветски модел които мнооого се различава от марксиските идеи за социално общество.Но дори и лошия съветски модел за социализъм небеше приложен напълно в България и имахме 3 фалита които бяха скрити от БКП на времето.Основно заради нергамотното ни правителство,а негамотност,некадърност и мързел са нещата виж още ›› които ни съпътстват от освобождението на сам през всички режими и форми на управление.
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А ми тя България не като Швйцария ами дори по богата щеше да стане ако не се крадеше океана от пари с които ни залива ЕС.Толкова окрадени и пропилени на вятъра пари дори СССР не ни е давал.Досега не социализма ами направи комунизма да бяхме построили.В селските общини направо нещата са плачевни само дето неси бършат задника с евро и долари,а там обикновенните хора са на дъното на мизерията.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А питахте ли харода за влизането в тези съюзи? Защо политиците от 89-та насам така се страхуват от Референдуми? Шайка продажни бандити!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Как да питат народа като ще каже не, а някои трябва да храни България и да я отбранява.СССР се разпадна няма кой друг!Държавта ни е общество от паразити и търтеи.Трябва да паразитира на гърба на някой.
  : 0 !
 • Октомври 6 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  Това същество йовчева е ЗЛОСТЕН СЪУЧАСТНИК НА ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА/ЧЛЕН*5/. то се опитва да ни убеди , че РАЗБИВАНЕТО НА една ДЪРЖАВА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ БИЛО ДОБРО ДЕЛО. то Е НАЕТО ОТ КЛИКАТА 10111989. СЛАВА Н.Р.БЪЛГАРИЯ. НАРОДЕН СЪД ЗА ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА/ЧЛЕН*5/ И ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДЕН ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА.
 • ciklop50 5 ciklop50 преди 1 седмица Профил на трол?
  Правителствата, след това на ИВАН КОСТОВ 2001 г. са "ПОГОТВИЛИ" влизането ни в НАТО и ЕС толкова, колкото другарката чаушева /комунистка няма значение бсп или герб, все едно са/ се е поготвила да бълва врели-некипели, т.е. нула, нищо, пусти дрънканици ... Ако не беше ИВАН КОСТОВ, още щяхме да пъшкаме под руският ботуш с празни магазини и без ток и вода!
 • Октомври 5.1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  ciklop 50 ти или си ВРАГ НА НАРОДА/ЧЛЕН*5 КОНСТИТУЦИЯ НА Р.БЪЛГАРИЯ/ или си техен СЪУЧАСТНИК. Изобщо всеки който е против Другарят Октомври е едно от 2 те. /ВРАГ НА НАРОДА или негов/а СЪУЧАСТНИК. Просто е ТАКА. Това не значи , че не греша. Пиша по същество.
  : 3 !
 • Анонимен 5.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Другаря Костов пък какво общо има със свалянето на руския ботуш (по скоро съветски) други хора се занимаваха с това ,а другаря Костов пишеше статии за плановата иконимика в Отечествен Фронт и Работническо Дело по това време.
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Теодора Йовчева кифла ли е или е слугиня тип пачавра !
 • кредото на политоложката е: 4.1 кредото на политоложката е: преди 1 седмица Профил на трол?
  Теодорчето е чук , а чук и чук прави чук-чук...нАЛИ МЕ РАЗБИРАТЕ...?
  : 1 !
 • Путко Мафани 3 Путко Мафани преди 1 седмица Профил на трол?
  Ужас...от къде ги намират такива...???ПОЛИТОЛОЖКИ...
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Мръхла!!!!
 • прехода към политолога... 1 прехода към политолога... преди 1 седмица Профил на трол?
  Альоуууу...политологааа...мое ли да ме цунешна онова "ПРЕХОДНОТО" място...?
Нагоре
Последно в Актуално