Политолози: Има голямо напрежение на политическата сцена, страстите бушуват с пълна сила

1657
Политолози: Има голямо напрежение на политическата сцена, страстите бушуват с пълна сила
Снимка: БГНЕС

„В момента се наблюдава много голямо напрежение на политическата сцена”. Това заяви политическият анализатор Антоанета Христова в студиото на „Плюс-Минус” по Нова телевизия.

„Положението до такава степен е обострено, че не мога да си представя как ще продължи през септември, когато би трябвало активният сезон на предизборната кампания да бъде вече в сила”, коментира още тя. По думите й в момента много от реакциите на политическите играчите изглеждат неразумно агресивни до степен на пискливост. „Това обаче оказва изключително негативно влияние върху цялостната нагласа на българите към политиката”, категорична е Антоанета Христова.

Кольо Колев: Не е време за ритане по глезените и препирни между премиер и президент

Не е време за ритане по глезените и препирни между президент и премиер. Това каза в интервю за „Фокус“ социологът Кольо Кол...

„Ясно е, че навлязохме активно в предизборна ситуация, въпреки че е лято и хората отиват на море. Политическите страсти определено бушуват”, смята и политическият анализатор Кольо Колев. „Интересното в случая е, че до голяма степен не са ясни политическите играчи извън ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще играе ли Слави Трифонов, ще играе ли Мая Манолова, ще има ли политически субект около Радев?”, допълни той.

Двамата засегнаха и темата с изтеклите напоследък компромати и поредния сблъсък между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. „Прокуратурата не действа двойствено, защото разпитва всички за скандалите в държавата. Няма двойствено отношение, защото всички са били разпитвани. В единия случай има видимо лобиране, в другия случай е важно да се знае кой ги е направил записите", коментира Христова относно разпитите на Пламен Узунов и изтеклите записи, за които се твърди, че са на Бойко Борисов. По думите й начинът, по които излизат въпросните записи са проява на лош вкус. "Записите изглеждат манипулирани. Защо се пускат през канали, който не са достатъчно уважавани. Начинът по който се пускат тези записи е удар по всички линии на политическото. Хората са отвратени от подобен род записи", категорична бе Христова. Според нея в тези записи няма елементи, които да са притеснителни за Борисов. "В същото това време се вадят SMS-и от хора в екипа на Радев, които реално погледното в прав текст се опитват да подреждат определени лобистки интереси", коментира Христова.

Социологът Кольо Колев обаче бе на противоположна позиция. Според него обществото не се вълнува кой прави записите, а дали са верни. "Ако са верни издават определен стил на управление, където има превишаване на власт", коментира Колев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика