Половината кабинет на парламентарен контрол

1503
Половината кабинет на парламентарен контрол
Снимка: БГНЕС

Вицепремиер и 11 министри от правителството ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи Марияна Николова, която, като ресорен вицепремиер, ще отговаря за демографската политика на страната ни.

Веднага след нея излиза регионалният министър Петя Аврамова, която са отправени най-много депутатски въпроси. Голямата част от тях са свързани със състоянието на републиканската пътна инфраструктура, а други – с Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради и Интегрираната система за обмен на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, МВР и митниците.

Кабинетът на първи парламентарен контрол след края на извънредното положение

Само двама министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, който ще се проведе за първи път след края на извън...

Запазването на заетостта на работниците по време на извънредното положение и договорите за студентските бригади – за това се отнасят питанията, адресирани до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще трябва да поясни как върви съвместната дейност между Консорциум „Метеорологични системи и екипировки“ и Националния институт по метеорология и хидрология.

На 5 въпроса от народни представители ще отговаря министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Те са свързани с финансовата компенсация на българските медици, медицинските специалисти в детското здравеопазване, реимбурсираните медикаменти от НЗОК и строежа на национална детска болница.

Съхраняване на творческото наследство от художника Светлин Русев, средствата за сценичните изкуства и безопасността при възвръщането към нормален режим на работа в артистичните среди – с това са свързани отговорите, които ще дава министърът на културата Боил Банов.

Красимир Янков: Поведението на Борисов е опасно!

Защо Бойко Борисов не спазва правилата? Поведението му е наистина вече притеснително, дори опасно. То е същото, като на онзи шофьор в д...

Веднага след това министърът на икономиката ще обяснява как върви отпускането на безлихвени кредити до 1500 лева, а екоминистърът Емил Димитров – за случаите с откритите нелегални контейнери с италиански боклук.

За двойния стандарт при храните в ЕС и още няколко въпроса от нейния ресор ще говори земеделският министър Десислава Танева.

Спортният министър Красен Кралев ще поясни какво е финансовото подпомагане за дейността на спортните клубове, а министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще даде информация на депутатите по процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

Последен на трибуна излиза министърът на правосъдието Данаил Кирилов, който трябва даде отговори за одобрената от Министерския съвет Концепция за наказателна политика 2020 - 2025 и влиянието ѝ върху законодателния процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика