ПП МИР: Цвета Караянчева незабавно да подаде оставка

6916
ПП МИР: Цвета Караянчева незабавно да подаде оставка
Снимка: ПП Мир

Заради системното уронване на престижа на Народното събрание и свалянето на нивото на институцията партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска председателят на Народното събрание Цвета Караянчева незабавно да подаде оставка.

Повод за това стана вчерашното изказване на Цвета Караянчева в Лом, където пред местната структура на ГЕРБ тя нападна и обиди протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов.

"Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи, ходи пеша, бе! Ходи пеша! Затова няма да подадем оставка", каза вчера в Лом Цвета Караянчева и предизвика гневна вълна от коментари в социалните мрежи.

„За поред път Цвета Караянчева показа и доказа, че няма нито нивото, нито възпитанието, нито качествата и морала да бъде председател на Народното събрание“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той остро разкритикува Караянчева за начина, по който говори и обижда огромна част от българското общество, което вече повече от 80 дни протестира срещу мутрите и мафията във властта и за морал, честност, етика и почтеност в политиката и управлението на страната.

Караянчева се чуди как Цветанов рязко е сменил мнението си за Радев

Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов го...

„Не Бойко Борисов, не Цвета Караянчева, не ГЕРБ, а всички български граждани изграждат магистралите, метрото и цялата необходима за ефективното функциониране на държавата инфраструктура. Всеки един от българските граждани и българския бизнес плаща данъци, с които се прави обществената инфраструктура и нито Цвета Караянчева, нито Бойко Борисов, нито който и да било друг няма право да казва, че той и благодарение на него се изгражда и прави тази инфраструктура. Още по-малко имат право да казват кой да я ползва и кой не“, категоричен беше лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

„След всички тези думи, свои действия и бездействия Цвета Караянчева няма моралното право да бъде повече председател на Народното събрание и незабавно трябва да подаде оставка“, каза още Симеон Славчев. Той припомни честната самооценка на един от вицепремиерите на България в годините на прехода, който каза "Егати държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер!".

„Това е слоганът, който най-добре подхожда за управленските кадри през последните години и е крайно време да спрем разпада на държавността. Именно за това ПП МИР иска незабавно министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева да подадат оставки“, каза още председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

„Вече повече от 80 дни виждаме каква е оценката на българското общество за правителството на Бойко Борисов, но в последните дни видяхме колко е точна оценката на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) за състоянието на бизнес-средата в България. До кога ще търпим всякакви дилетанти, събрани от кол и въже да се учат да управляват страната за сметка на един цял народ, безумие, което наблюдаваме и търпим повече от тридесет години в България и което на практика загроби поколения българи за напред“, завърши лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той призова всички протестиращи да се обединят освен около исканията за оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев, но и за незабавната оставка на Цвета Караянчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика