Правителството се отказа да купува самолет за "Авиоотряд" 28*

7388
Правителството се отказа да купува самолет за "Авиоотряд" 28*
Снимка: БГНЕС

Правителството се отказа да купува самолет за "Авиоотряд" 28, стана ясно на днешното заседание на Министерски съвет. За решението съобщи самият премиер Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Аз ви благодаря за грижата, каза премиерът на министрите, но не ща ние да купуваме самолет. Истински ми е мъчно и за пилотите, и за екипажите, и за пътниците извън мене, който иска да купува, аз вече с риск за живота и на хора, които най-малко го заслужават, нямам предвид нас... Завчера пак отказа автопилота на самолета, когато облитал за РВД над Бургас. Късмет, светло време... Не могат да кажат защо. Сега пак ше платИме маса пари, защото отива на ремонт в Женев. Но ако това е било във мъгла нямаше да има пътниците и хората, които са там. Чух всякакви идиоти да се изказват, че идва ли не той бил много готин, пък ние искаме да си купим по-хубав. Не, няма да си купим!", отсече премиера Борисов в началото на заседанието на МС.

Фалконът пак се счупи преди полет на премиера

Малкият правителствен самолет Фалкон пак се е счупил, съобщи "24 часа". В четвъртък с него трябваше да лети премиерът Бойко Борисо...

Припомняме, че в края на декември миналата година кабинетът одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта в размер до 55 000 000 лева за нуждите на "Авиоотряд 28" - за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение и за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване на въздухоплавателното средство. ПРИЧИНАТА бяха зачестилите аварии с правителствения Фалкон. Тоогава директорът на Авиоотряд 28 обясни в едно от малкото си интервюта, че е опасно този самолет да продължи да се използва - ПОДРОБНОСТИТЕ. Още при побявяване на намерението на правителството Цвятко Луканов, бивш директор на "Авиоотряд 28", обяви, че няма нужда да се подменя настоящият самолет Фалкон. Той намекна, че със зачестилото съобщаване на проблеми в машината се подготвя обществото за купуването на нов самолет. И обяви, че ако се построи хангар, в който да се съхранява правителствения Фалкон, няма да има нужда от неговата подмяна. КОМЕНТАРЪТ.

Кабинетът разпредели парите за Фалкона и добави още средства по пера?

"2,5 млн. лв. от сумата ще бъдат запазени за изграждане на хангар, което е и препоръка от бранша", потвърди след заседанието и министърът на транспорта Росен Желязков.

Част от парите отиват за ремонтиране на двата стадиона в Пловдив и Шумен, и за ремонт на над 50 физкултурни салона в страната. "До 25 000 000 лв. ще бъдат предназначени за изграждане и оборудване на физкултурни салони в българските училища с цел създаване на съвременна и подходяща база, позволяваща практикуването на широк кръг от спортове. Училищата, в които ще бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони, ще бъдат определени в списък, утвърден от министъра на образованието и науката.", се посочва в съобщение след Министерския съвет. Как ще се разпределят парите между училищата ВИЖТЕ ТУК.

Изглежда емблематично развалящият се "Фалкон" отива в пенсия

Отива ли в пенсия един от емблематичните държави самолети - "Фалкон", който е на вече 19 години? Най-вероятно да, предвид едно от днешн...

МС одобри и допълнителен трансфер в размер на 37 млн. лв. по бюджета на община Пловдив за 2020 г. за ремонт, изграждане и обновяване на общинската спортна инфраструктура в град Пловдив. Actualno. com припомня, че около стадиона на Ботев Пловдив няколко пъти вече имаше протести с искане за среща с премиера. Дори кметът на Пловдив съобщи, че има френски инвеститор, който има желание да построи стадиона. ХРОНОЛОГИЯТА ВИЖТЕ ТУК.

5 млн. лв. МС одобри като допълнителни разходи по бюджета на съдебната власт за 2020 г. С тях ще се обезпечи изпълнението на допълнителните функции на Бюрото по защита при главния прокурор, възложени му със Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, става ясно от ссъобщение след заседанието на кабинета.

С друга част от сумата ще бъдат изградени нови будки за разпространение на печатни издания на мястото на "Лафка". Припомняме, че от 1 март 2020г. официално "Лафка" преустановява дейността си с обяснението, че: "Влезлите в сила на 21.02.20 г. нови рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водят до значителен спад на продажбите в търговската мрежа на "Lafka" и до практическа невъзможност до нормалното функциониране на дружеството." Цялото съобщение ВИЖТЕ ТУК. Хронологията на промените в ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА.

* Последна актуализация към 14:30ч.

Коджейков: Трябва нов самолет, инцидентите с Фалкона зачестиха

Пореден инцидент с правителствения Фалкон. На борда е имало 9 души включително и премиерът Бойко Борисов. Този път проблемът е в навига...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика