Предизборен дебат: Кръстосан огън между дами за COVID кризата и харченето на пари преди вота

5268
Предизборен дебат: Кръстосан огън между дами за COVID кризата и харченето на пари преди вота
Снимка: Стоп кадър/bTV

Ще работя за изцяло нов Кодекс на труда в следващия български парламент.

Това заяви в ефира на сутрешния блок по bTV по време на предизборен дебат кандидатът за народен представител от ГЕРБ Деница Сачева. Тя обясни, че правителството винаги се е стремило да прави баланс между икономическите и здравните мерки за овладяване на COVID пандемията.

Ирена Анастасова от БСП коментира, че има какво да се направи в сферата на образованието, а всичко, което БСП прави, е политика, насочена с грижа към хората.

Искра Михайлова от ДПС заяви, че посланието на Движението е свързано с рестартиране на държавността, а Цецка Бачкова от "Демократична България" коментира, че от политическото обединение са готови с подробно разписана програма за модернизация на България. Но първо трябва да работим за разграждане на корупционния модел на управление.

Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" каза, че първият проект за решение, който ще внесе в новия парламент, е за създаване на Парламентарна комисия по ревизия на управлението на Борисов. Манолова посочи, че илюстрацията на числата, които отразяват справянето с кризата, е пълен провал.

Ирена Анастасова от БСП посочи, че от левицата могат да утвърдят свободен избор на ваксини у нас чрез директно договаряне с производителя. Според Анастасова има национални институции, които могат да одобрят една или друга ваксина.

Искра Михайлова от ДПС коментира, че като евродепутат следи ваксинирането в Европа и посочи, че България е много назад в темпа на ваксиниране, което се дължи на недовършена работа на национално ниво.

Според Цецка Бачкова от "Демократична България" се раздават предизборно пари на калпак. По думите на Бачкова България няма план за излизане от кризата. От своя страна Мая Манолова разкритикува правителството за бавния темп на ваксинацията и заяви, че премиерът Борисов дължи отговори по отношение на ваксините. Само 220 млн. лв. ефективно са достигнали до бизнеса, коментира Манолова.

Деница Сачева от ГЕРБ отбеляза, че няма нито една неоползотворена ваксина, като се очакват дози от всички производители, които са получили одобрение. Деница Сачева не се съгласи с твърденията за предизборно раздаване на пари. Тя уточни, че всички европейски средства са били използвани за справяне с кризата.

Сачева и Манолова влязоха в кръстосан огън със заявки да се видят и в съда по темата с Закона за личната помощ и подкрепата на хората с увреждания.

Ирена Анастасова отговори на въпрос на Цецка Бачкова, че от левицата са склонни за подкрепа на мерки, които да са свързани със снемане на недосегаемостта от главния прокурор. Мая Манолова коментира, че корупцията не е лява и дясна, а смелите реформи, които да я изкоренят, не трябва да робуват на идеологии. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика