"Престрелки" в парламента - Нинова срещу Цветанов

1890
"Престрелки" в парламента - Нинова срещу Цветанов
Снимка: БГНЕС

Остри реплики и взаимни обвинения си отправиха от парламентарната трибуна днес (25.11.16 г.) лидерите на БСП И ГЕРБ.

"Причините за бунта са неадекватната политика на правителството на Бойко Борисов в оставка, по тема бежанци и нежелание да се чуят разумни аргументи от опозицията, кметове, населението. Най-важното е как да се действа от тук нататък, за да се гарантира сигурността на българските граждани." Това заяви от парламентарната трибуна в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Нинова: Краде се от програмата за саниране, може да не остане време за изборните промени

Философията на програмата за саниране е добра, хората печелят от това, но просто се краде от нея и се уреждат фирмите, които са при...

„Не защитихте националния интерес, а изпълнявахте решения на външни началници и сменяхте позицията на България в зависимост от къде задуха вятърът. Борисов отиде по тази тема при Ердоган и се обяви за безвизово пътуване на турските граждани... Вчера след като в Европа се повдигна въпросът за замразяване на преговорите за приемане на Турция в ЕС, той обърна говореното си и каза, че е притеснително за всеки демократично мислещ човек случващото се там, но то беше същото и преди 3 месеца по време на посещението му”, отбеляза Нинова.

Тя обвини кабинета в оставка в предателство на националния интерес. Според нея именно под натиска на Европа и срещу 160 млн. правителството е постановило трайното настаняване на бежанци в общините. Нинова заяви, че държава се грижи много повече за бежанците, отколкото за собствените си граждани.

Малко след изказването си лидерът на БСП беше репликиран от този на ГЕРБ: „Когато говорите за бежанци и за проблемите, които днес трябва да решава България, повярвайте, ако вие управлявахте тези проблеми щяха да бъдат в пъти по-големи и по-нерешими с години напред.“

Това заяви от парламентарната трибуна в декларация Цветан Цветанов. Той изрази мнението си, че БСП, че не е се е разбрало каква е била реакцията им относно позицията, която имаше в Европарламента за по-хуманното отношение към мигрантите, и която резолюция беше подкрепена от евродепутатите на БСП. Според него мигрантската криза е проблем, който стои пред всички парламентарно представени групи и всички български институции.

БСП ще се яви на изборите с нова коалиция

Започваме реални действия с цел превръщането на БСП в модерна лява партия. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова. Нинова з...

„Всички сме свидетели, че и политиците допринасят за напрежението в тези бежански центрове. Не е нормално там да присъстват хора, които не живеят, а просто отиват, демонстрират сила и по този начин допълнително допринасят за радикализирането на поведението на тези бежанци“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Изключително важно е, че трябва действително и политиците да бъдат много внимателни с поведението си. Въздържайте се от резки изказвания, защото това може само да навреди на общата политическа среда“, обърна се още той към БСП.

Корнелия Нинова от своя страна твърдо заяви, че БСП няма да носи отговорност за чужди грешки и нечии „национални предателства“.

Тя продължи с нападките като оцени оставката на правителството като демонстрация тип „ние подадохме оставка и настъпи хаос в държавата". Според Нинова изходът от тази ситуация е кардинална смяна на политиката и решителни действия, продиктувани само от националния интерес на България.

Плевнелиев: Готов съм да помогна на всеки, за да има ново правителство без избори

Президентът Росен Плевнелиев обяви на среща с БСП, че народът не иска да има нови избори и попита дали е възможно сформирането на ново ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика