X
 
 

През призмата на военния бюджет, Каракачанов нападна мониторинговия механизъм за правосъдието ни

908 3
През призмата на военния бюджет, Каракачанов нападна мониторинговия механизъм за правосъдието ни
Снимка: БГНЕС
Определено мога да кажа, че бюджетът за отбрана се увеличава. Ако парламентът гласува това перо на проектобюджета за 2020 година както е сега, той ще е 2,041 млрд. лева. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов.

Военният министър се върна назад в годините и как отбраната била неглижирана, като наблегна на решението да бъде създадена професионална армия. Армията стана по-малка – нито по-добре заплатена, нито по-добре оборудвана, подчерта Каракачанов пред БНТ. Той уточни, че се предвижда увеличение на заплатите, средно с 10%, но в различните поделения щяло да има "малки диференциации". Той направи сметка, че като станал министър, заплатата била 806 лева месечно, сега щяла да е с 30% по-голяма. Министърът напомни и проектите за модернизация на флота и на сухопътните сили, като съобщи, че за новите фрегати офертите се чакат най-късно до началото на декември, а за новата сухопътна машина нещата трябва да се изяснят догодина. "Който не храни своята войска, храни чужда", обобщи Каракачанов.

ЕК препоръча спиране на евронаблюдението на правосъдието ни и смяна с нов механизъм

Прогресът на България в сферата на върховенството на правото е достатъчен, за да се каже, че тя е изпълнила обещаното при влизането в Е...

Каракачанов категорично заяви, че не трябва да се предоверяваме на НАТО и колективната отбрана, а че първо трябва сами да помислим за себе си. "Ако ние не намерим начина да решаваме сами проблемите си, ще ни третират по този начин", каза военният министър, имайки предвид, че ще ни третират като хора "втора ръка" и напомняйки за прословутото интервю на Еманюел Макрон за имигрантите от Африка и каналите за трафик на хора от Източна Европа, което ВМРО прочете като недопустимо. И зачекна темата за съдебния мониторинг, като попита "няма ли проблеми в Италия, във Франция", там нямало ли братовчеди, роднини при назначения. Военният министър дори попита не трябва ли да има и за Западна Европа мониторинг, не само за Източна. Припомняме, че сега ЕК лансира идеята да има всеобщ мониторингов механизъм за оценка на върховенството на правото и демокрацията навсякъде в ЕС, а Европейският парламент подкрепя на ниво комисия.

"Не съм се отказал и никога няма да се откажа от наборната военна служба и мисля, че обществото все повече узрява за тази идея (бел. ред. - преди над 1 година той съобщи сериозни числа на подкрепа от социологическо изследване, без да стане напълно ясно кой и при какви критерии е правил проучването)", заяви Каракачанов и посочи, че според Конституцията при война има обща мобилизация, а когато хората не са подготвени, какво ще се случи? На въпрос обаче колко ще струва всеобхватна военна подготовка, министърът припомни идеята на "Обединени патриоти" за доброволен принцип за военна подготовка – в рамките на 3, 6 или 9 месеца, като не посочи конкретни числа за необходимите разходи. Припомняме, че военният министър искаше още през 2018 година да бъде въведена доброволна военна служба.

Резултатите от евроизборите и местните избори за ВМРО

Красимир Каракачанов видя и двата вота като положителни за партията му, но отчете като грешка специално кампанията в София за местните избори. „Ние решихме да бъдем толерантни, да не използваме атаки срещу действащия кмет, да не влизаме в общия хор”, посочи той и направи сравнение – сега в Столичния общински съвет (СОС) ВМРО има 4 общински съветници, а досега били трима. Припомняме, че заради големия вот от над 11% за Борис Бонев като независим общински съветник всъщност дойде преразпределение на гласове и добавяне на общински съветници в СОС – припомнете си в този материал!

Цацаров смята, че е лъжовно да мислим, че сме приключили с корупцията

Като съвсем обективен и позитивен определи мониторинговия доклад на ЕК главният прокурор Сотир Цацаров. Той обясни падналия мониторинг ...

Министърът предупреди, че ако няма развитие по темите, които ВМРО защитава за София, например и за презастрояването, ГЕРБ не може да очаква безусловна подкрепа в СОС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Красимир Дончев Каракачанов , Категория сътрудник : Агент , Псевдоним : „ИВАН” , Структура : Шесто управление на ДС, отдел 03 , Дата на привличане/назначаване : 11 май 1989 г. , Дата на регистрация : 16 май 1989 г. , Шесто !!!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Шкембелията да не е бременен, ами с този корем, може да е вече в петия месец ...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Бременен?! Този ялов ДС шопар иванчо, в това скопено прасе освен глупост, простотия и словоблудство друго няма, апашлък, усвояване, присвояване и празни приказки за армия, война, смърт и разруха, напълно по тертипа на кремълските му началници.
  : 1 !
Дневен хороскоп за 10 декември
Дневен хороскоп за 10 декември

Овен Днес не очаквайте чудеса от себе си. Не е задължително всеки ден да е специален. Сега може да се насладите на истинско спокойствие. Телец Това...