Президентът пак се озъби на Борисов и подкрепи протестите

5700
Президентът пак се озъби на Борисов и подкрепи протестите
Снимка: БГНЕС

Президентът не може да иска оставки на когото и да е. В тази ситуация ще бъда на страната на гражданите. Българите ясно осъзнават, че всички действия на властта от тук нататък имат една цел – да не загубят властта. Те виждат, че не са приоритет на управляващите. Това коментира президентът Румен Радев, запитан за политическата ситуация в страната, предаде БГНЕС.

Всяка власт и сегашната и следващата трябва да разбере, че не може да се управлява по този начин, заяви Радев. Според него - главно защото българите сравняват начина си на живот със съседните държави и с Европа, а не с миналото. Протестите са закономерни и основателни. Никой закон не забранява протести, подчерта той.

Плевнелиев: Румен Радев играе ролята на класически популист

Много е важно протестите да бъдат чути дотолкова, доколкото те се провеждат по един демократичен и правов начин. Това заяви пред БНР пр...

Готов съм да приема лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж, подчерта Радев. Той коментира темата, след като в средата на седмицата не пожела да приеме делегация на ГЕРБ, водена от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, чиято цел беше да убеди държавния глава, че поправките в Кодекса за застраховане са правилни (бел. ред. - слагане на таван за обезщетение за неимуществени вреди от 5000 лева за по-далечни роднини на починали в катастрофи)

Държавният глава отговори на критиките на управляващите и специално Борисов, че не се е съгласил на среща с техни представители, на която да бъдат обсъдени законови промени, превърнали се в спорни за обществото, но същевременно е приел за среща лидера на БСП Корнелия Нинова, на която тя му е представила "Визия за България". "Нека не бъркаме закон с визия. Вече много ясно поясних, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне. Той е накрая на този процес", категоричен беше президентът.

Пактът за миграцията на ООН

Подобно на "Обединени патриоти", и Радев се обяви против пакта. причината - макар да бил необвързващ, някои текстове били притеснителни от гледна точка суверенитета ни. Държавният глава си позволи да сравни документа, който трябва да бъде гласуван от Общото събрание на ООН през декември, с Истанбулската конвенция.

Сидеров се облизва за оставка на Захариева

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров намекна за оставка на вицепремиера и ми...

Радев не пропусна да отрече и, че е наричал България блато - бил казал, че трябва властта да намери начин да ни изведе от блатото, като добави, че не бива да има изопачаване на думи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика