Проектът "Българско лято" на В. Божков - всичко, което искаме да чуем, или реално изпълними идеи (ВИДЕО)

13873
Проектът "Българско лято" на В. Божков - всичко, което искаме да чуем, или реално изпълними идеи (ВИДЕО)
Снимка: Личен архив

"Не целя да бъда премиер или да имам политическа власт. "Българско лято" не е партия, а политически проект за образовани български. Аз съм бизнесмен, а не политик. В политиката трябва да влязат млади хора с чисти сърца. Личната ми мисия е да реализирам проекта, да елиминирам корупцията и зависимостите на властта. Бъдете смели и независими. Отстоявайте позицията си и дръжте на думата си." С тези думи Васил Божков се включи в представянето на своя проект "Българско лято".

В презентацията бяха показани и българи, живеещи в чужбина, и такива, останали в Родината. "В България положението не е никак розово, но не заради COVID кризата, а заради вируса ГЕРБ. И за да се оправят нещата трябва да се излекуваме от него", посочва в изказването си един от участниците в платформата.

Васил Божков пусна „Бойко в чекмедже“ 2 и отчете челото на България в антикласации (ВИДЕО)

Те ви убиват, убеждавайки ви, че ви спасяват. Те ви обещават пари, за да ги откраднат. Вижте постиженията им. Това написа обвиняемият ...

Сред основните дейности, планирани за изпълнение от проекта, е своевременно влияние на гражданите и народен вот на недоверие срещу депутати и министри. Предвижда се въвеждане на електронен референдум. Отстраняване на длъжностни лица при непостигане на резултати. Гарантиране на независимост на съдии и регулаторни органи. Прекратяване на "гласуването под строй". Осигуряване на условия и предимства на можещите и искащите българите за реализация в родната страна. Стимулиране на българските граждани, живеещи в чужбина, да се завърнат, чрез възможности и подходящи условия на труд.

По време на презентирането на проекта бе посочено, че до март 2021 г. всеки може да предложи нови идеи. При отправено предложение, идеята ще бъде обсъдена и гласувана и евентуално - приета и добавена към първоначалната програма.

Организаторите обещават и справяне с корупцията и източването на еврофондовете. Стимулиране на раждаемостта и младите семейства чрез разработване на политика за заплащане на майчинството и осигуряване на достатъчно ясли и детски градини. Въвеждане на електронно гласуване. Защита на интересите на българите зад граница. Гарантиране свободата на словото чрез пълен електронен и своевременен достъп на журналистите до обществена информация. Недопускане на детска смъртност заради невъзможност за заплащане на лечение. Справедливо преразпеделение на правомощията и гарантиране прозрачността на обществените поръчки. Стимулиране на малкия бизнес. Възстановяване на унищоженото културно-историческо наследство. Създаване на реално партньорство между държавата и културата. Въвеждане на преки природосъобразни мерки за стимулиране на бизнеса.

Увеличаване на финансовите средства на учителите. Контрол над финансирането на всяко учебно заведение. Оптимизация на здравната система. Подобряване на условията за работа на сестри и санитари и осигуряване сигурността на лекарите. Справедливо възнаграждение на работещите в системата на МВР и оптимизиране на оборудването на военнослужещите. Политики за засилване и мотивиране на собственото производство. Активна външна политика, адекватни решения, отстояващи независимостта на България. Въвеждане на пряка демокрация, като форма на управление на държавата.

Адв. Величкова, секретар на Инициативния комитет на проекта на Васил Божков: Повечето депутати в следващия парламент ще са от наша партия

През тази година едно от големите събития безспорно беше развоят на нещата около Васил Божков. След като му бяха повдигнати редица обви...

Това са част от обявените публично идеи, които ще бъдат изпълнени по проекта "Българско лято". Подробно можете да ги видите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика