Проф. Георги Михайлов: Качествата на руската ваксина са много добри според най-голямото медицинско списание в света

3629
Проф. Георги Михайлов: Качествата на руската ваксина са много добри според най-голямото медицинско списание в света
Снимка: БСП

„Всяка държава в условия на извънредно законодателство може да сключи договори с производители на други ваксини при липса на възможност за доставка на ваксини, каквато в момента е налице. В този момент държави като Унгария, Испания, Франция, Германия декларираха, че ще дадат условия за производството на ваксината „Спутник V”. В науката и в медицината, особено в такъв момент, няма противници – има съмишленици“, обяви народният представител от Парламентарната група на “БСП за България“ проф. Георги Михайлов в ефира на Нова телевизия. По думите му дори най-голямото медицинско списание в света “Лансет“ наскоро е публикувало информация за качествата на руската ваксина, които са много добри (91% ефективност в предотвратяване на зараза).

Коментара професорът направи по повод декларацията на БСП в парламента вчера, в която се настоява за доставки у нас на руската ваксина „Спутник V“ и внесеното от социалистите предложение да бъдат инициирани разговори за вноса й.

Георги Свиленски: Руската ваксина не е станала предизборно оръжие

Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не трябва да е предизборно оръжие. Това заяви в "Панорама" зам.-председателят на ПГ н...

В предаването “Събуди се“ проф. Михайлов уточни: „Поради много тежките производствени условия голяма част от компаниите се отказват от количествата ваксини, които са заявени към тях. Договорите са такива, че не може и да се търсят неустойки.“ В тази връзка социалистът изрази своето възмущение от министъра на здравеопазването, който си позволи да иска сметка от един от световните производители на ваксини.

Независимо от острата реакция на председателя на ПГ на ГЕРБ относно предложението на БСП да има преговори за руската ваксина “Спутник V“, стана ясно, че другата седмица Здравната комисия на парламента ще се събере, за да бъде предложението на БСП дискутирано в пленарната зала. Георги Михайлов по темата добави още: „В лицето на председателя на нашата партия Корнелия Нинова ние предложихме едно нормално, реално решение, за което тя беше укорена.“

„БСП влиза в нормална и стройна кондиция в надпреварата за парламентарните избори, със своя програма, с обновен състав на своето ръководство – с млади хора“, категорично заяви проф. Михайлов – водач на кандидатската листа на левицата в Благоевград. По думите му партията е уверено вперена в това, което има като задача – да популяризира своята програма за управление, която е една модерна програма. „БСП има всички възможности на тези парламентарни избори да бъде първа политическа сила“, каза още той.

Според проф. Михайлов има решение на ръководството на БСП, че всички проблеми около коалиционното формиране ще бъдат решавани от партийния състав: „До всеки член на партията ще бъде отправен въпросът с кого би се коалирал и ще бъде взето едно демократично решение“, подчерта кандидатът за народен представител в отговор на питане за евентуална бъдеща управленска коалиция на БСП.

Нинова с критики към правителството заради ваксинацията, предложи разговори за внасяне на Спутник

БСП ще внесе в парламента предложение, с което правителството да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика