X
 
 

Проф. Михаил Константинов: Има масови грешки от избирателите при бюлетината за общински съветници

3160 3
Проф. Михаил Константинов: Има масови грешки от избирателите при бюлетината за общински съветници
Снимка: БГНЕС
Наблюдават се масови грешки от избирателите при бюлетината за общински съветници на местни избори. Това каза в интервю пред „Фокус“ проф. Михаил Константинов, председател на съвета на директорите на „Информационно обслужване“ и бивш зам.-председател на ЦИК.

Той коментира, че този факт трябва да бъде анализиран и след като преминат изборните страни, да се отворят чувалите с бюлетини в секциите, в които тези грешки са драстични, за да се разбере защо това се случва.

Проф. Михаил Константинов: Изборните резултати у нас не могат да бъдат атакувани

Изборните резултати у нас не могат да бъдат атакувани. Това каза пред "Фокус" политическият анализатор и председател на Управителния съ...

Проф. Константинов припомни, че броят на недействителните бюлетини на местните избори тази година и на изборите през 2015-та е практически един и същ - средно 8,5%. „Тези недействителни гласове са странно разпределени - за общински съветници са 15%, а за различните видове кметове са 4%.

През 2011 година, когато нямаше преференции, тогава недействителните гласове бяха 6%. На последните два избора те скочиха три пъти и очевидно за това има някаква причина“, обясни проф. Михаил Константинов. Няколко са хипотезите в тази посока, сред тях и това, че избирателите отбелязват преференция, но не отбелязват партия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Маймунякът 3 Маймунякът преди 3 седмици Профил на трол?
    Мишоко е богато платен ГЕРБ наемник, съвпадението с маймуните е случайност !
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Този, който е давал парите на неграмотните цигани, е искал да отбелязват и определена преференция. Това е усложнило попълването на бюлетината за съветници и циганите са се издънили.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    ...ако "мозъкът" Константинов не се е сетил защо недействителните бюлетини за общински съветници са повече...1.Най-отгоре се попълва бюлетината за кмет на община...2.под нея се намира бюлетината за общински съветници...3.всички бюлетини са намастилени под полетете за зачертаване и всяко зачертаване в тези полета се отбелязва в сиво върху долната бюлетина и я прави "невалидна"...4.ДРУГИ ВЪПРОСИ от виж още ›› "пРОФЕСОРА"????
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...

Последно в Актуално