Проф. Михаил Константинов: Математиците и техните постижения не могат да бъдат изчегъртани

7032
Проф. Михаил Константинов: Математиците и техните постижения не могат да бъдат изчегъртани
Снимка: БГНЕС

Никой не знае дали това е началото на края на ГЕРБ. Това, че всяко нещо има начало, апогей и край - това е така. Това обяви математикът проф. Михаил Константинов пред Георги Любенов в "Денят започва" по БНТ.

"В момента виждам един друг, по-тъжен край - този на бялата цивилизация, на християнската цивилизация. Християнската цивилизация се самоубива в момента. Това е, което се случва и е трагично. А това, че една партия, след като 15 пъти е победила, а на 16-ия е загубила, е нормално. Ние какво искаме - винаги да побеждава ли? Това, което се случи, е съвсем естествено", категоричен бе той.

Освобождават Михаил Константинов от "Информационно обслужване"

Дългогодишният ръководител на "Информационно обслужване" Михаил Константинов напуска държавното дружество през август. Това става ясно ...

"Християните в Европа се самоубиваме. Минаха 2000 г., вероятно това е животът на християнската цивилизация, съжалявам да го кажа. Ако нещо стане, ако се намери някаква идея или човек, който да вдигне християните след себе си... Белият човек е този, който е направил цивилизацията, християнският човек. От другата страна жълтият човек също е направил много неща - Китайската империя и държава има огромни постижения", допълни математикът.

"Когато един организъм трябва да умре, това означава, че вече е остарял и няма жизнени сили. Ние като цивилизация остаряваме и си отиваме. Както си отиде комунизмът, така ще си отиде и християнската цивилизация", допълни Константинов. "В България това не е толкова страшно. България и бившите соцдържави държат. Ние преживяхме комунизма, това страшно зло, и сме имунизирани срещу това, което се случва на Запад, но тази имунизация няма да трае дълго. Така че искрено съжалявам, че си отиваме, надявам се знанието да бъде запазено. А тези, които идват, които навремето изгориха Александрийската библиотека, знанието не ги интересува", допълни Константинов.

Изборите са напълно законни, каза той. И допълни, че ЦИК е законно конструиран, но съставът му е избран манипулативно. От 15 души - 4 са от ГЕРБ. По всички правила те трябва да имат 5 души, а не 4, и това е изчислено много просто, за да загуби ГЕРБ, убеден е математикът. Гласували са 600 000 души по-малко на изборите на 11 юли, в сравнение с 4 април. Къде отидоха тези гласове, попита проф. Константинов. В предишни избори 27% са избирали машинно, а 76% хартиено. Това показва, че неизменно народът ни избира хартиено гласуване, допълни той.

Има две предимства на машинното гласуване - няма недействителни гласове, по-бърза обработка на резултата. Тъмната страна е, че 600 000 души по-малко са гласували на изборите на 11 юли, в сравнение с 4 април, коментира математикът. И напомни, че в Европа само в Брюксел има само машинно гласуване. Германския конституционен съд забрани машините. Дай, Боже тази технология да е успешна, каза още той.

Михаил Константинов: 3/4 от българите предпочитат да гласуват на хартия

За първи път у нас в по-голям мащаб машинното гласуване се случи през 2019 г. на евроизборите. Тогава 27% от гласувалите в секциите, къ...

Вотът в чужбина през годините е променил 25 мандата, като през 2017 г. не е променил нито един мандат, обясни Константинов. И даде пример, че на последните избори гласовете от чужбина донесоха 3 мандата на "Има такъв народ", два на ДПС и 1 на "Демократична България". "Против съм за етнизиране на вота. Ромите не са намерили смисъл да гласуват, нашите цигани не са глупави хора. Имали са причини да не го направят и не са го направили", коментира професорът.

"Математиците и техните постижения не могат да бъдат изчегъртани. Човек трябва да знае кога да си отиде отнякъде", каза Константинов, който до 16 август е член на "Информационно обслужване". "Не съм обиден, искам да кажа на хората, които ръководят страната, че има една етика, която се спазва - говорите си, сбогувате се и всичко е наред. А не така", допълни той. Професорът разказа, че са получили нареждане от принципала си - министъра на транспорта, да се съберат, за да обсъдят освобождаване на двама от служителите си. И аз го гласувах това решение за свикване, каза той.

От 2003 г. досега сме обработвали резултати от 30 избори и референдума, обработили сме десетки милиони числа. Срещу нашата работа няма нито едно оспорване. Това е, което е важното, перфектна организация, много натрупан опит, каза професорът. В Европа сме на 5-о място по смъртност, няма как да бъдем на първо място по смъртност в света. Това е голяма лъжа, коментира още Константинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика