Прокуратурата още мълчи за рекордно голямата тераса по "Апартаментгейт"

4981
Прокуратурата още мълчи за рекордно голямата тераса по "Апартаментгейт"
Снимка: БГНЕС

Държавното обвинение засега не показва, че обръща внимание на сигналите срещу зам.-председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев относно имотните му сделки, които бият всички рекорди по цена за квадратен метър. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. метра и на апартамент с обикновени размери - 63 кв. метра, но с необикновена цена - 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат. Имотите са закупени през 2010-2011 година в чисто нова сграда в столичния кв. "Хиподрума", припомня в. "Сега".

Според имотната декларация на Антон Славчев той е единият от тримата собственици на остъклената тераса с площ на игрище. Другите са жената, с която живее - Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на луксозната сграда на ул. "Нишава", имат само три апартамента и те също са собственост на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев, разкри разследващият сайт "Биволъ". Славчев е купил жилището от 63 кв. метра за 18 639 лв. (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата сграда ателие с площ 80 кв. метра за близо 100 000 лв.

Депутатите не пипат ръководството на КПКОНПИ, нов министър и столични общинари в "Апартаментгейт"

Засега блесналите с терасите си, достойни за площадки за строеж на тенис кортове, минифутболно игрище и дори за летища ръководители на ...

Всичко това е отбелязано в сигнал на гражданско сдружение "Боец" до прокуратурата преди повече от седмица, но държавното обвинение все още не се е задействало. Това може би се дължи на факта, че именно Славчев трябва да провери своя шеф Пламен Георгиев заради придобивката, с която се прочу - тераса от 186 кв. метра със сауна, барбекю, душ и зимна градина, за която Георгиев и до днес твърди, че е обща част, въпреки че е вписана в нотариалния му акт. Председателят на Антикорупционната комисия излезе в отпуск, докато завърши проверката на прокуратурата.

"Боец" беше сдружението, по чийто сигнал ВКП започна проверка срещу зам.-председателя на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Причината беше разследване на "Свободна Европа", което разкри, че вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с луксозен апартамент с личен асансьор в кооперация "Летера". Проверки се извършват и на други замесени в "Апартаментгейт" - шефа на следствието Борислав Сарафов заради имоти на сина му, бившия министър на правосъдието Цецка Цачева, бившия зам.-министър не енергетиката Красимир Първанов, бившия зам.-министър на спорта Ваня Колева, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Под ударите на прокуратурата попадна и председателят на ВКС Лозан Панов. Единственият, който все още се измъква сух от скандала, е Антон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика