X
 
 

Проучване: Партията на Слави е четвърта политическа сила

2992 3
Проучване: Партията на Слави е четвърта политическа сила
Снимка: ПП "Няма такава държава"
Новата партия на Слави Трифонов „Няма такава държава” е четвърта политическа сила. Това показва проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо основните партии и институции.

To е реализирано в периода 7-15 ноември 2019 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ сред 1008 души на възраст 18+.

Социологическото проучване, цитирано от bTV, показва още, че над половината българи смятат, че няма необходимост от предсрочни парламентарни избори. 60% от запитаните отговарят, че правителството ще изкара пълен мандат, а само 16% заявяват, че според тях кабинетът ще завърши своя мандат предсрочно.

Слави Трифонов: Положението е омагьосан кръг

"Две години поред България продължава гордо да отстоява своето 111-о място в класацията по свобода на словото. Поредната инициатива, с ...

Според данните резултатите от местния вот са довели до увеличаване на дистанцията между ГЕРБ и БСП, в полза на управляващата партия – 23.8% срещу 18.4%.

Третата позиция се запазва от ДПС с 6.9%. Новият политически проект на Слави Трифонов „Няма такава държава“ се нарежда на четвърто място с 5.1%. ВМРО и "Демократична България" също биха прескочили парламентарната бариера, тъй като събират подкрепа от съответно 3.4% и 3.1% от всички интервюирани.

Близо 1⁄4 от анкетираните оценяват положително работата на парламента срещу 63%, които дават отрицателна оценка.

Правителството задържа малко по-високи нива, като 1/3 остават с положителна оценка, докато малко над половината с отрицателна. За президентската институция над половината 52% от запитаните дават положителна оценка за нейната работа, а 30% - отрицателна. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Голямо Пррррръъъъъццццц!...
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  нагли лъжи по руски
 • социологическо,политологическо и антропологическо изследване поръчано от Руски институт за стратегически изследвания 1.1 социологическо,политологическо и антропологическо изследване поръчано от Руски институт за стратегически изследвания преди 2 седмици Профил на трол?
  "ТРЕНД"-са направили неволно "изпускане"...жените знаят за какво става въпрос!
  : 0 !
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...