Първан Симеонов: ГЕРБ не искат избори, а искат да гледат сеира на другите

2510
Първан Симеонов: ГЕРБ не искат избори, а искат да гледат сеира на другите
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не искат избори, а искат да гледат сеира на другите. Това заяви политологът Първан Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

Според него президентът би искал служебен кабинет и нови избори, но един служебен кабинет за 2 месеца какво може да направи. БСП не държи на избори и ако има нови избори логиката е следната – загубилият продължава да губи, а спечелилият пак печели. На Слави Трифонов му е по-трудно – ако не направи кабинет излиза играч, но ако не направи кабинет пак излиза играч. В Демократична България е много спорно дали антигерб добавката ще отиде отново при тях или в „Има такъв народ“.

Първан Симеонов: Политическата ситуация вече трудно се различава от здравната

"Колкото по-голям е страхът от коронавируса, толкова по-голямо е доверието в здравните власти. Все повече политическата ситуация трудно...

По думите на Симеонов „Изправи се! Мутри вън!“ не държат на нови избори, защото при евентуални нови избори може да останат под чертата. На останалите извън парламента им се иска реванш. При едни бързи нови избори част от гласовете на протестната вълна може да отиде при Слави Трифонов, изтъкна Симеонов и запита дали обществото няма да се уплаши от хаоса и да пожелае отново Бойко Борисов.

Симеонов е на мнение, че партиите на протеста могат да съставят кабинет, ако приемат безусловната подкрепа на БСП. Поне 100 000 социалисти не излезли да гласуват на парламентарни избори и за това „Има такъв народ“ станали втори. „Нека не забравяме, че COVID e основният кръчмар на всички сметки“, посочи Първан Симеонов.

На него му се вижда много трудно как Слави Трифонов ще се разбере с Демократична България за мажоритарно гласуване или например как „Има такъв народ“ ще се разбере с Мая Манолова. Симеонов не е сигурен доколко българинът иска промяна, защото е консервативен човек. Слави Трифонов на няколко пъти искаше да влезе в политиката и постиженията му са, че успява да говори с младите хора, каза още Първан Симеонов.

В студиото на БНТ присъства и политологът доц. Стойчо Стойчев, според когото големите партии се дърпат и не искат да правят правителство, докато малките искат мандат, а не предсрочни избори. Политическите проекти от улицата правят един или максимум два парламентарни мандата и след това си отиват, отбеляза Стойчев.

Първан Симеонов : Гласуваме за личности, без да познаваме партийните им програми

29 дни е времето, с което разполагат кандидатите на регистрираните за предстоящите парламентарни избори политически сили, за да убедят ...

Той допълни, че ако не се реализира вторият мандат, третият ще се реализира, защото големите партии имат интерес отговорността за тежките време, които предстоят да бъдат понесени от „Изправи се! Мутри вън!“ например. Според него президента Румен Радев може да сформира работещо мнозинство, което да си бъде съвсем истинско правителство. Самият президент, ако си гледа внимателно ходовете и картите би предпочел този вариант – да конструира правителство, което по неговото лидерство да върши някакви неща, да спечели президентските избори и да търси собствената си реализация в политиката, коментира Стойчев.

Разделението в парламента ще доведе до противопоставяне, нестабилност и за това никой не иска да се нагърби да управлява, посочи той.

Прочетете още по темата: Прогноза: Бързи предсрочни избори ще бъдат спечелени от Слави Трифонов

Първан Симеонов: Предсрочни избори са по-вероятни догодина

Първан Симеонов: Коронавирусът ще се отрази на избирателната активност

Ако до изборите продължи да се поддържа темата за коронавируса в обществото, това ще се отрази на избирателната активност, каза пред Но...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика