Работодателите защитиха Симеонов от майките, Домусчиев обяви синдикатите за вредни

9784
Работодателите защитиха Симеонов от майките, Домусчиев обяви синдикатите за вредни
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че оставката на г-н Симеонов е толкова съществена. Така коментира вицепремиерът Валери Симеонов горещата тема с изцепката му относно майките на децата с увреждания и думите му, че става въпрос за една група "кресливи жени". Симеонов говори след срещата си с работодателите.

Той добави, че решение за оставка можело да бъде взето от Политическия коалиционен съвет на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Когато г-н Борисов, г-н Каракачанов и г-н Сидеров ми поискат оставката по политически причини, ще я подам. По лични причини не виждам за какво да си дам оставката – това е истината, боли – не боли. Винаги съм казвал истината и ще продължавам да го правя, обясни Симеонов. Протестите на БСП не ме притесняват – работата на опозицията е да прави протести, добави лидерът на НФСБ.

Майки от "Системата ни убива": Искаме оставката на Симеонов, не на правителството

Абсолютно не се възприемаме като кресливи жени. Ние се борим за промяна на политики и не само за нас и нашите деца, а за всички хора с ...

Не може улицата да диктува поведението на хората, в парламента и Министерския съвет се влиза с избори, другото е хунта, заявиха от АОРБ, като видяха в Симеонов "четвърти-пети министър", който може да си тръгне, а "работи добре". "Благодаря за подкрепата на работодателските организации, която те сами пожелаха да изразят", каза вицепремиерът.

Винаги сме се изказвали против предсрочни избори, защото тогава държавата не работи - това е лошо за нашите работници, които са 82% от заетите в страната, които в крайна сметка са избиратели, добави и председателят на АИКБ Васил Велев. Не може улицата да подменя демократичните институции - тази позиция сме я заемали винаги, независимо кой управлява, каза още той.

Държавният бюджет през работодателския поглед

Дано нашите искания бъдат чути, а не само тези на синдикатите, които с абсолютно популистки искания получават каквото си искат. Винаги съм казвал, че те са вредни за България. Това заяви председателят на КРИБ и собственик на футболен клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев.

Менда Стоянова надигна глас срещу по-високия осигурителен доход, но не много силно

За мен беше изненада повишаването на максималния осигурителен доход (бел. ред. – правителството реши след среща със синдикатите д...

Домусчиев, заедно с колегите си от Асоциацията на организациите на работодателските организации в България (АОРБ), гоовриха след срещата си с вицепремиера Валери Симеонов. Логично те вкупом се оплакаха от вдигането на максималния осигурителен доход – от 2600 до 3000 лева. Специално Домусчиев обяви, че Тристранката не работи. Той и Васил Велев изтъкнаха, че с вдигането на осигуровките не се помага на малкия и среден бизнес. Освен това, според Домусчиев, с Валери Симеонов имало единомислие по въпроса, защото Симеонов идвал от бизнеса.

Друга тема, по която работодателите и Симеонов проявиха единомислие, е темата със задължителните квоти за хора с увреждания. Те поискаха това да отпадне. Припомняме, че става въпрос за следните обсъждани изисквания - работодатели с 20 до 49 работници трябва да назначат поне един човек с увреждане; с 50 до 99 – двама служители с увреждане; със 100 и над 100 – 4% от средносписъчния им състав. Ако не се назначат бройките хора с увреждания, конкретната фирма трябва да внася всеки месец във фонда към Агенция за хората с увреждания такса в размер от 30 на сто от минималната заплата за всеки неназначен човек с увреждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика