Радан Кънев не се вижда като част от служебен кабинет, иска да е премиер

2844
Радан Кънев не се вижда като част от служебен кабинет, иска да е премиер
Снимка: БГНЕС

Целта е ДСБ да вложи своето лидерство в едно много по-голямо движение, което да атакува политическата власт, а не да анализира и философства, което често правят малките партии. Ние сме отворени към хора и личности към български граждани. Моделът на партийна коалиция е приключен дори на ниво изпълнителна власт, да не говорим при партийното групиране. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в интервю за bTV по повод на провелото се в събота заседание на партията.

Той уточни, че "на първо място в този договор казваме, че 70 години България се управлява от партиите за сметка на нацията. Трябва да станеш партиен член, за да станеш директор...  Докато тази логика владее обществото ни, то ще бъде управлявано от посредствеността."

​Слави не дойде да защити лично референдума, почти всички политически лидери също не се появиха

В Националния дворец на културата днес (24.11.) се проведе среща между представителни на Инициативния комитет на референдума - сценарис...

На въпрос дали ще се кандидатира за министър-председател Кънев отговори: "Един лидер на партия не може да има друга амбиция освен министър-председателския пост. Колко време ще отнеме зависи от гражданите."

Тази политика на поставяне на партийното пред националната, на поставянето на кражбата през бизнеса, на кариерата преди образованието, доведоха до един тежък протест на българския гражданин и свежда политическия език на едно по-ниско ниво, допълни още Кънев.

Той уточни основните приоритети на ДСБ:

1. Законът над всичко, не партията, не премиера

РБ: Мажоритарната избирателна система е опасна за България

Мажоритарната избирателна система с абсолютно мнозинство от два тура е опасна за България. Това заяви Димитър Делчев от Реформаторския ...

2. Семейството и местната общност преди всичко, парите в семейството в местния бизнес. В който град влезете в България виждате една църква и училище, които са строени по турско време, по чужда власт, от местните хора с техните пари. В момента при свобода България не може да ги боядисаме. Защо? Защото комунистическата и посткомунистическата събра всички пари в центъра на София, взе ги от семейставта, за да ги харчи по един начин, който е с хоризонт един месец, а не един век, както е правено преди.

Кънев допълни, че "няма да коментирам човек, който четири пъти напуска властта предсрочно. Името Булката Беглец то му съвпада и с инициалите. Няма да го коментирам. Чао!"

По думите му "бунтът в Харманли беше провал на сигурността, МВР в основата на каналджийската мафия, има само хора, които въпреки оградата продължават да минават. После провал да различиш семействата, които спасяват живота си от останалите, да ги разкараш афганистанците. Провал да имаш преводачи, разузнавачи.

Следващият провал беше провалът на медиите, на партиите за рейтинга им. Каква е тази държава, която не може да се справи с 7 хил. мигранти, попита Радан Кънев. Мен ме интересуват българската полиция и прокуратура да не бъдат инструмент в тази жалка политическа игра, допълни още Кънев и увери, че няма да бъде министър в служебен кабинет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com