Радев: ГЕРБ създава правила

2015
Радев: ГЕРБ създава правила
Снимка: БГНЕС

"БСП спекулират с предизборните обещания. В управленската ни програма сме записали, че ще назначим 6000 души полицейско присъствие в населените места. Назначени са до момента 1700, от тях по различни причини са напуснали над 600. Така, че в момента в населените места има назначени 1000 души".

Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в отговор на изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която в телевизионно интервю заяви, че вътрешният министър "не е на мястото си". Според нея с политиката си трите правителства на ГЕРБ системно изтегляли държавата от сигурността.

Корнелия Нинова: Борисов сляпо следваше Меркел за бежанците

Днес поставяме на вашето внимание най-горещата тема в Европа в момента, която ще има последици, и то дългосрочни, и за България. Както ...

"Как може да каже Нинова, че ГЕРБ се оттегля от сигурността, като всеки знае, че идваме и създаваме правила. Ако искат да ни критикуват, да го правят, ще ни създават поводи да казваме какво сме направили", заяви вътрешният министър, предаде репортер на БГНЕС.

"Към момента МВР е направило 3000 проверки. От 430 получени сигнала, 422 са за нарушение за обществения ред. Тази система работи", добави Радев.

Не е нужно да ми казват, че имаме слабости, заяви още вътрешният министър Валентин Радев по повод предстоящия вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

"Естествено в системата на МВР, в която има 50 000 души, има много слабости и аз ги виждам. Не поглеждам назад, а се опитваме да изправим всичко, което според нас, ГЕРБ, не е добре", смята вътрешният министър.

Радев обеща по време на дебата за вота да разкаже подробно за всички проблеми в МВР, които е заварил и по които работи.

Нинова: ГЕРБ изтегля държавата от сигурността

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ сист...

"Въпросът за моята оставка - има си премиер, както ме е предложил, така утре може да каже, че не се справям, намерил е друг. Моята задача и очакване е на вота да кажем истината", каза той.

Депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов отхвърли и твърденията на БСП по отношение на искането на премиера Бойко Борисов за затваряне на границите, свързано със статута на мигрантите в страната.

Вътрешният министър се учуди на изказване на Нинова, че Борисов водел тайни преговори в Брюксел по проблема с бежанците.

"Подозирам завист и ревност от страна на опозицията, защото се справяме добре с проблема с мигрантите", каза Кирилов по време на брифинга, цитиран от Агенция „Фокус“.

"Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството на ГЕРБ", каза Кирилов. Той благодари на премиера Бойко Борисов, че в петък е реагирал на провокацията в пленарна зала и на скандалното поведение, което е афиширала опозицията. "Ясно е, че срещата в днешния ден е координационна, че няма да се поемат правни ангажименти, а ще се консултират и консолидират позиции, т.е. че ще се преговаря по ключови проблеми в този въпрос", каза Кирилов, визирайки днешната среща на европейските лидери в Брюксел, посветена на темата с миграцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика