Радев: Наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица

2301
Радев: Наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица
Снимка: Прессекретариат на Президентството

Бетонирането на плажната ивица далеч от погледа на институциите не е в обществен интерес. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на призива от природозащитни организации да наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Радев беше на полигон "Ново село" край Сливен, където бе ВИП деня за високопоставени гости на Националното тактическо учение "Ответен удар 2019".

Граждански сдружения протестират срещу закон, ограничаващ къмпингуването

От днес граждански организации започват протестна кампания срещу промените в Закона за устройство на Черноморнското крайбрежие (ЗУЧК), ...

Очаква се правният екип на президентската институция да представи своята позиция по промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, допълни той.

Припомняме, на 13 юни депутатите приеха промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които забраниха разполагането на палатки, чадъри, шезлонги всякакви други плажни принадлежности върху пясъчните дюни. В същото време не се забранява застрояването на плажовете.

На следващия ден - 14 юни екоактивисти протестираха срещу промените в Закона за Черноморието.

Още в началото на годината скандал предизвикаха редица строежи по Черноморието - Алепу и къмпинг "Градина" и "Арапя", "Смокиня" което принуди и директорът на ДНСК да лични на проверка на място. За унищожаването на дюните край "Смокиня" дори се стигна и до официални обвинения от прокуратурата.

През април месец обаче беше сигнализирано отново за строеж по Черноморието - този път край екоплажа в защитената местност Иракли. В началото на май месец пък отново се разгоря дискусия по темата за къмпингуването.

Депутатите не пожелаха да спрат застрояването по Черноморието

Парламентът прие окончателно за второ четене текстовете на законопроекта за устройството на черноморското крайбрежие, срещу които в пос...

Относно критиката на Радев към заглавие в столичен ежедневник, президентът каза, че уважава всички медии, но те трябва да печелят доверие с обективност, а не със системни кампании.

Припомняме, преди ден президентът заяви, че "не слага тапи и не строи пътища и магистрали" в отговор на заглавие в ежедневника, с което се изтъкваше, че заради наложено вето върху Закона за държавната собственост се слага "тапа" на строежа на магистрала.

Румен Радев подчерта, че няма нищо вярно в твърдението, че с наложеното вето и със сезирането на Конституционния съд за промените в Закона за държавната собственост, е блокирал инфраструктурни проекти.

"Чувам някакви покани за диалог и в диалога да се решава истината. Според мен, диалогът трябва да върви преди упоритата манипулация, обратното е оправдание", коментира президентът.

Президентът заяви, че няма спрени дела заради сезирането на Закона пред Конституционния съд. "Мисля, че медиите трябва да подхождат по-отговорно и към законите - да се четат по-внимателно и да се иска предварително мнение на експерти, а не да се слагат гръмки и манипулативни заглавия", каза Румен Радев.

САЩ официално ни предложиха договор за осем изтребителя F-16

Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София официално представи днес на българското Министерство на отбраната предл...

По повод закупуването на изтребителите F-16 от САЩ, Радев поиска гаранции от правителството. "Очаквам правителството да гарантира, че няма орязване на бойните възможности според заявеното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на халос."

По думите на държавния глава, всяко едно "мърдане" надолу и орязване на целия пакет води до невъзможност за реализация на оперативните възможности на самолетите.

В понеделник американското посолство в България изпрати официален договор за сключване на сделката на българското министерство на отбраната. Все още не са известни подробности от него, но според военния министър Красимир Каракачанов страната ни очаква да плати малко над 2 милиарда лева за изтребителите и съответното въоръжение и обучение на летците.

"Най-важното в този проект, това което се пропуска, е не толкова самият самолет, а цялостният хомогенен пакет - самолета, оборудването, въоръжението, допълнителното оборудване към самолета, наземното оборудване, което е огромно и обучението на личния състав", коментира Румен Радев.

Според президента, българските Военно-въздушни сили и Министерството на отбраната са разработили един много добър, хомогенен продукт, който е "максимално изстискан, на минимум, но гарантиращ надеждни способности и оползотворяване на бойните възможности на самолета".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика