Радев посъветва Борисов да не си сменя позицията за националната сигурност всеки ден

5415
Радев посъветва Борисов да не си сменя позицията за националната сигурност всеки ден
Снимка: БГНЕС

Мога пак да посъветвам премиера Борисов да не дели важните сектори на порции. Национална сигурност не се гради с ежедневни смени на позиции. Това заяви от Ню Йорк президентът Румен Радев, който е на посещение за сесията на Общото събрание на ООН.

Президентът уточни, че Борисов разполага с всички лостове и ресурси, но трябва да се мисли за дългосрочна стратегия.

Сидеров поиска Борисов да редактира доклада за националната сигурност

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група "Обединени патриоти", която е част от управляващото мнозинство, поиска от пре...

Мога да посъветвам министър-председателя и да си организира всички свои съветници да четат. Не може да си прочел един хвърчащ документ, след като има 100 такива, и да излезеш да говориш нелепици, добави Радев пред Нова телевизия, визирайки думите на Бойко Борисов относно изтребителите "Грипен".

Припомняме, че вчера (18 септември) премиерът в прав текст заяви, че се съмнява, че "Грипен" са най-добрите изтребители и че не може да се обръща внимание само на военния сектор, защото за пари чакали и учители, на които обещал двойно увеличение на заплатите през този мандат, и пенсионери. „Да видим със 7 самолета каква отбрана толкова ще се постигне в България, каква сигурност? Тези изтребители кои други ще свалят? До изтребителите ли е опряла армията в момента? Тези изтребители за какво ни трябват в момента”, коментира Борисов, според когото приоритет за армията е сухопътната техника.

Същевременно пред bTV депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров припомни как Стефан Данаилов преди няколко месеца нарекъл Румен Радев "катил", което той никога не би направил. Лепи етикети като клюкарка на Женския пазар, даде квалификация на Радев Антон Тодоров. И извади документ, според който по времето на Пламен Орешарски Румен Радев е "привикан" на среща със SAAB. За какво говори Радев - не бил дал мнение за "Грипен"-ите, а какво е това, попита Тодоров, показвайки друг документ, подписан от Румен Радев, в който пише "изпращам ви справка и опорни точки" в подкрепа на избора на "Грипен". Не бих спорил с някой, който сега каже, че освен г-жа Лъжа имаме и г-н Лъжа, тропосани на върха на държавата, подчерта Тодоров. И моментално обяви, че не казва, че Радев лобира за "Грипен" - показвал само документи, хората да си правели изводите. Радев избирателно пише опорни точки за един от кандидатите за доставка на изтребители, каза депутатът от ГЕРБ. Тодоров посочи, че рейтингът на Радев се сринал за няколко месеца с около 30%.

Припомняме, че преди да стане кандидат за депутат от ГЕРБ, Тодоров написа книга със заглавие: "Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите". Президентът уточни и, че премиерът Пламен Орешарски не е търсил негова експертиза по отношение на шведския изтребител „Грипен".

Станишев не вижда Русия като заплаха за сигурността на България

„Властта винаги трябва да внимава във формулировките и позициите. Аз не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни&...

Утре вечер (20 септември) Радев ще е гост на вечеря, организирана от Доналд Тръмп за ръководителите в ООН. Българският президент обаче има още една интересна среща – с иранския президент Хасан Рухани. Припомняме, че Тръмп обеща тази седмица да стане ясно дали САЩ ще натисне за отмяна на ядреното споразумение с Иран (СВПД).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика