Радев ще свика КСНС за демографската катастрофа и бедността

2055
Радев ще свика КСНС за демографската катастрофа и бедността
Снимка: БГНЕС

Потвърдихме отново пред президента позицията ни, че по волята на народа оставаме опозиция в 44-то НС. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

Обсъдихме предизборната програма и ще бъдем алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и ОП ако направят правителство. Ще внесем предложения за промени в закони или нови закони, които на 100% изпълняват предизборните ни ангажименти. Програмата на ГЕРБ и ОП е сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти. Ние се тревожим за демографската криза, бедността и доходите. На фона на поскъпването на живота, на фона на това, че 2 млн. българи живеят в материални лишения, поставихме сериозно темата бедност, доходи, подчерта още Нинова.

Радев: С ГЕРБ ще уточним кога точно да бъде връчен мандатът, вероятно на 27 април

Днес са консултациите с БСП и ГЕРБ. По време на консултациите с ГЕРБ ще уточним точно кога ще бъде връчен мандатът. Това коментира пред...

Тя отбеляза, че ОП и ГЕРБ са отстъпили от намерението си да се направи минималната пенсия 300 лева, предаде БГНЕС.

„Помолихме и предложихме президентът Радев да свика КСНС по теми демографска катастрофа и бедност, както той прецени да ги разположи във времето. За нас по вътрешни теми, трябва да се търси национално съгласие за демографската катастрофа и за обедняването на българските граждани. По външните теми отново потвърдихме, че ще търсим и подкрепяме национално съгласие по тема национална сигурност и председателство на Съвета на ЕС”, добави още Нинова.

Президентът Румен Радев прие нашето предложение за свикване на КСНС по темите демографска катастрофа и бедност, но той ще прецени кога да го направи, каза още Нинова.

Тя обясни, че на срещата ѝс президента не е повдиган въпросът за участието на Деница Златева в кабинет на Борисов. Отказваме, защото това за нас е принципен въпрос, че няма да участваме в голяма коалиция, заради различията в програмите си. Да не участваш в голяма коалиция значи да не участваш и персонално“, уточни тя.

Радев поздравил Патриотите за смелостта да съставят правителство в коалиция

Президентът Румен Радев ни пожела стабилност и управление в 4-годишен период. Това каза съпредседателят на парламентарната група на &bd...

Относно оставката на Георги Гергов, Нинова заяви: „БСП няма да се разцепи от това. Решението е взето на национален съвет чрез подадената оставка на Гергов и за нас този въпрос е приключен“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика