Радостин Василев: Днес Бойко Борисов приличаше на Тодор Живков на 10 ноември

12173
Радостин Василев: Днес Бойко Борисов приличаше на Тодор Живков на 10 ноември
Снимка: БГНЕС

Бившият спортен министър Радостин Василев сравни днешната публична поява на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Тодор Живков на 10 ноември 1989 г.

Удивително неадекватен и видимо притеснен. Говореше по-несвързано от обикновено. Предлагаше коалиции наляво и надясно, в които да участва не като лидер, а като обикновен човек, но с огромен опит. Очевидно Борисов вече е разбрал, че това, което стана на 02.10.2022г. всъщност е "Пирова победа", от която ще се върне в Банкя сам. 
След като мозъчния тръст на ГЕРБ преодоля първите няколко фази на скръбта, от партията стартираха операция по спасяването на редник Бойко. Планът им отвежда Борисов до участие в нова изпълнителна власт или до пенсионерски рахат, далеч от съдебна разправия. 
Очаквано Бойко Борисов влезе в тона на несвободните медии и платени, тържествуващи анализатори, които последните два дни натрапчиво подбутват "Продължаваме Промяната" към “евроатлантически” съюз с ГЕРБ +ДБ. 
Борисов е готов да се правят “исторически компромиси”, опаковани под формата на ,,експертен кабинет", уж за спасението на България. Всичко това обаче, е с една единствена цел, да бъде спряна борбата с октопода, който той създаде. Октоподът, откраднал живота ни, убил всяка надежда на хората за възмездие и справедливост, а децата ни превърна в емигранти. Обърка представите за достоен живот, за радостта, реализацията, честността и успеха чрез знания и умения. 
Човекът, който свали последното редовно правителство, заедно с ДПС, под предлог, че води неефективна  икономическа и финансова политика, днес твърди, че я подкрепя!
Това е върха на наглостта и цинизма. Всъщност, Бойко днес беше готов да подкрепя всичко. Остана само космическата програма на Слави, за да е пълен циркът.
Борисов иска само едно нещо и това е да използва ПП като ,,прах за пране" за беззаконието и корупцията на ГЕРБ.
Единственият изход за излизане от  политическата криза, е безвъзвратното оттегляне на Бойко Борисов от политическия живот на страната и пълно разследване на почти 12-годишното му управление. Всичко друго е като анализ на Алгафари, а именно "Пълни глупости".

"Удивително неадекватен и видимо притеснен. Говореше по-несвързано от обикновено. Предлагаше коалиции наляво и надясно, в които да участва не като лидер, а като обикновен човек, но с огромен опит. Очевидно Борисов вече е разбрал, че това, което стана на 02.10.2022г., всъщност е "Пирова победа", от която ще се върне в Банкя сам", написа Василев в публикация в профила си във Facebook.

Бивш посланик в Москва: Толкова е прозрачен Борисов, че чак е скучен

Толкова е прозрачен Борисов, че чак е скучен. Този коментар направи във Facebook Илиян Василев, бивш посланик в Руската федерация (2000...

"След като мозъчният тръст на ГЕРБ преодоля първите няколко фази на скръбта, от партията стартираха операция по спасяването на редник Бойко. Планът им отвежда Борисов до участие в нова изпълнителна власт или до пенсионерски рахат, далеч от съдебна разправия", продължава бившият министър, който даде начало на отцепническото движение от "Има такъв народ" в предходния парламент.

Той коментира пресконференцията на Борисов с думите, че бившият премиер е влязъл "в тона на несвободните медии и платени, тържествуващи анализатори, които последните два дни натрапчиво подбутват "Продължаваме Промяната" към “евроатлантически” съюз с ГЕРБ+ДБ".

Днес Борисов пожела отдръпване на лидерите и предложи съгласие по определени политики - като например темата с войната в Украйна и осъждането на руската агресия. Той дори каза, че с "Възраждане" имали някои допирни точки.

Борисов е готов да се правят “исторически компромиси”, опаковани под формата на "експертен кабинет", уж за спасението на България, смята Радостин Василев. Всичко това обаче според него е с една-единствена цел - да бъде спряна борбата с "октопода, който той създаде".

Плевнелиев отговори на призива на Борисов да е в евроатлантическата група на ГЕРБ

В първия брифинг на ГЕРБ след победата в парламентарните избори на 2 октомври 2022 г., Борисов предложи отдръпване на лидерите и съглас...

"Октоподът, откраднал живота ни, убил всяка надежда на хората за възмездие и справедливост, а децата ни превърна в емигранти. Обърка представите за достоен живот, за радостта, реализацията, честността и успеха чрез знания и умения. Човекът, който свали последното редовно правителство заедно с ДПС, под предлог че води неефективна  икономическа и финансова политика, днес твърди, че я подкрепя! Това е върхът на наглостта и цинизма. Всъщност Бойко днес беше готов да подкрепя всичко. Остана само космическата програма на Слави, за да е пълен циркът", коментира бившият министър на спорта.

Според него Борисов иска само едно нещо и това е да използва ПП като "прах за пране" за беззаконието и корупцията на ГЕРБ.

"Единственият изход за излизане от  политическата криза е безвъзвратното оттегляне на Бойко Борисов от политическия живот на страната и пълно разследване на почти 12-годишното му управление. Всичко друго е като анализ на Алгафари, а именно "Пълни глупости"", пише Василев.

За сравнението с Тодор Живков: Припомняме, че ноемврийският пленум на ЦК на БКП, наричан по-точно Десетоноемврийски пленум, е заседание от 10 ноември 1989 г., на което Централният комитет на Българската комунистическа партия освобождава Тодор Живков от най-високата длъжност генерален секретар в партията, която той заема в продължение на 35 години.

Аз съм готов да направя всякакви отстъпки и компромиси в името на народа!

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата си пресконференция след победата на коалицията ГЕРБ-СДС на предсрочните парламентар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика