Републиканци за България ще се яви в коалиция на изборите на 14 ноември

8690
Републиканци за България ще се яви в коалиция на изборите на 14 ноември
Снимка: Републиканци за България

ПП „Републиканци за България” е създадена като траен политически проект с дългосрочни цели. Структурирането на партията в много кратък времеви период и запазването на енергията през последната година, въпреки незадоволителните за нас изборни резултати, доказва необходимостта от съществуването й в българския политически живот. Ние, членовете и симпатизантите от „Републиканци за България” се определяме като дясна партия с ясно позициониране и последователност в изразените становища.

Това се казва в декларация на партията по повод предстоящите избори.

"Залагаме на политически решения, базирани на широко обсъждане, експертиза и компетентност. Формулирахме всеобхватна програма, съдържаща анализ и предложения за развитие във всички сектори и сфери на управление. По мнение на политически експерти, ПП „Републиканци за България” разполага с една от най-модерните управленски програми, изпълнена с конкретика и иновативни идеи", пише още в съобщението.

Републиканците посочват, че различията между десните и левите партии в съвременния свят са главно в сферите на финансовата и външната политика.

Републиканци за България: Призоваваме партиите в 46-ото НС да демонстрират отговорно поведение и да сформират правителство

Фазата по изплащането на предварителното финансиране по Механизма за възстановяване и устойчивост е вече в ход, съобщават от "Република...

"Вече имахме възможност да докажем последователността на позициите си по отношение на деликатни за обществото ни теми и проблеми. Публично и смело защитихме позицията си по кризата в отношенията ни с Република Северна Македония. Твърда и категорична е и подкрепата ни за териториалната цялост на Украйна", заявяват от формацията.

В актуалната към момента миграционна политика партията остава на мнение, че първостепенен трябва да е българският национален интерес, без обаче да подценяваме зачитането на човешките права.

"В сферата на финансовата политика подкрепяме запазването на данъчната система, като отчитаме нуждата, ефективно да се подпомага събирането на повече приходи в бюджета чрез подобряване на условията на труд и навлизането на инвестиции, както и чрез реално противодействие на корупцията", подчертават републиканците.

Сред техните приоритети е провеждането на такава съдебна реформа, която да даде на страната не само краткосрочни персонални промени, но и дългосрочна перспектива за безпристрастно правораздаване и върховенство на закона.

Партията продължава да гледа на демографската криза и на регионалния дисбаланс като на първостепенни проблеми за България, които са в постоянна негативна тенденция.

Републиканци за България: Недостатък на кабинета на ИТН е, че няма екоминистър

Предложеният от Станислав Трифонов от „Има такъв народ“ проект за кабинет на Министерски съвет е със съществен недостатък, ...

"Моментната политическа обстановка в страната ни дава основание да обобщим, че според нас, повечето парламентарно представени партии, както и нововъзникващите партийни проекти са възприели подход на политическо представителство, при който разчитат преди всичко на емоцията и отрицанието. Ето защо сме обезпокоени, че имитацията на реформи, на която бяхме свидетели през последните години, сега ще се трансформира в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове", предупреждават от формацията.

"Ние вярваме, че истинската промяна ще дойде само от силен и действащ парламент, който да работи за възстановяване на държавността, а оттук и за доверието в институциите. В момента парламентаризмът се отстоява само на думи и това е обидно за нашите избиратели. Парламентарният и политическият елит най-често се оказват повод за срам и за растяща политическа апатия. Ние се срамуваме от нивото на законодателния дебат в последните два състава на българския парламент и ще работим за реалното прекратяване на политическото лицемерие във върховния представителен орган на страната. Убедени сме, че извън вратите на парламента трябва да остане правната некомпетентност, професионалната непригодност и липсата на съпричастност към проблемите на хората, която щедро демонстрираха двата поредни краткотрайни парламента през тази година", се посочва в декларацията.

"Знаем, че ще настъпи момент, в който в страната ни ще се води истинска политика. България има нужда от ясна посока. За съжаление в момента тя се губи в многобройните заявки за промяна, но без акцент върху най-важното, а именно постоянството в геополитиката и финансовата политика на държавата като членове на ЕС и НАТО, както и политика, гарантираща енергийната ни сигурност.

Безпринципното теглене на електорат от една партия към друга протича паралелно с размиването на границите на отделните сектори в политическата координатна система. Цели се пълното обезличаване на политическите профили по оста „дясно-център-ляво”. Не се полагат абсолютно никакви усилия да се печели политическа подкрепа чрез постоянство и последователност, чрез принципно отстояване на определена политическа ориентация. Обособяването на партиите в целия политически спектър по традиционната политическа логика е единствената гаранция за устойчивост и перспектива в политическия живот. Силното разединение на десните сили води до задълбочаването на тези процеси, до същественото маргинализиране на десните хора в българското общество – тенденция, с която ние не можем да се съгласим. Именно това са причините и аргументите да вземем решение ПП „Републиканци за България“ да участва в предстоящите за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски", съобщават от партията.

"Политическата цел на Републиканци за България занапред се свежда до следното - след приключване на пренареждането, с общи усилия да удържим на предизвикателствата и да се запазим като устойчив политически субект, който да представлява избирателите, които споделят автентичните десни разбирания. За тази цел ще търсим сътрудничество и партньорство", обобщават републиканците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика