Румен Христов за напусналите партията от Пловдив - "буря в чаша вода"

3648
Румен Христов за напусналите партията от Пловдив - "буря в чаша вода"
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Според мен това са (бел.ред. напусналите СДС от Пловдив) част от бившото ръководство на СДС Пловдив и 10-15 души около тях. Те не са подали заявление в партията. Аз съм любопитен от тези 300 обявени да проверим по телефон колко са действително напусналите. Аз твърдя, че не са повече от 10-15 души, буря в чаша вода. Това каза пред btv Румен Христов, председателят на СДС по повод новината, че над 300 членове на партията от Пловдивско се присъединяват към "Републикаци за България" - полилтическата формация на Цветан Цветанов.

"Тези, които са неудовлетворени от гледна точка на позициите, които имат в партията, може да го направят. Не очаквам такъв процес в цялата страна, защото ние сме малка, консолидирана формация. Не очаквам резултатът, който чертаят някои.", заяви Румен Христов.

По думите му отцепниците са показали своята позиция срещу СДС още по време на местните избори.

Румен Христов допусна възможна коалиция между СДС и ГЕРБ и на предстоящите местни избори

"Възможна е коалиция между СДС и ГЕРБ и на предстоящите местни избори. Това каза в интервю за bTV председателят на СДС Румен Христов. ...

"Първо, тези хора на последните местни избори, подкрепиха кандидатът на червеното БЗНС, още тогава те се самоизключиха. Да, това е един оздравителен процес", смята Христов.

Според него са несъществени обвиненията им, че ръководството на СДС е абдикирало от ролята си. "Категорично не, участието на ръководството на СДС е многократно повече от преди. Позициите ни са по всички важни за обществото въпроси, ние не абдикираме.", категоричен е той.

Преговори със ГЕРБ се водят за следващите избори, подчерта лидерът на СДС. Според споразумението с партията на Борисов, съюзът между двете политически формации би трябвало да бъде тестван на три последователни избора - т.е. да се завърши пълен цикъл. До момента двете формации се явиха заедно на евроизборите и на тези за местна власт. "Предстоят президентски избори, ако постигнем добри резултати и на тях, ще бъдем заедно.", заяви Христов.

Той коментира и думите на Джема Грозданова, която разказа миналата седмица, че ГЕРБ използва СДС за да потвърди своята "дясна автентичност".

"Това е нормално СДС да дава дясна легитимност на ГЕРБ, винаги за нас основен опонент е бил БСП.Не става дума за търгуване, а опит за събиране на десните гласове. Не е хубаво да пилееш гласовете в дясно и те да отиват в други политически сили , напр. БСП.", категоричен беше Христов.

Цветанов привлече 300 членове на СДС в Пловдивско

Цветан Цветанов, който в момента подготвя своя политически проект "Републиканци за България“, привлича не само свои бивши съпарти...

Джема Грозданова разказа как се ръководи ГЕРБ и кога Цветанов и Борисов се скарали

"Ние можем да сме катализатор за дясна политика" – като за еврозоната или Ф-16, продължи той. Обаче... Вие ли сте ги искали от тях и ГЕРБ са изпълнили своята политика, попита водещият? "Политика на ГЕРБ е , но ние винаги сме поставяли тези въпроси", заяви Христов.

"СДС не може да е против протестите. Но те биха върнали БСП на валст. Затова не участваме на тези протести. Ако БСП дойдат на власт и управляват, аз съм сигурен, че ще се провалят. Направиха го и в началото на 90-те. Те никога не са решавали кризи, а са ги водили. Моите големи притеснения е геополитическата им ориентация – чуват се гласове от техни депутати за напускане на НАТО, за санкциите срещу Русия.", коментира той.

Би било редно да има диалог между Президент и премиер, но няма да се случи, защото той не изпълнява ролята си, каза още Христов.

 

СДС: Решението за свикване на ВНС е държавническо и навременно

Решението на министър-председателя Бойко Борисов да предложи свикване на ВНС и приемане на нова Конституция е държавническо и навременн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика