Румен Овчаров: Има тотална атака срещу БСП и Корнелия Нинова

3513
Румен Овчаров: Има тотална атака срещу БСП и Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Преди няколко дни четох анализ на Иван Гарелов, на който също му е направило впечатление, че в последните седмици се получи тотална атака срещу БСП и Корнелия Нинова. Всички бивши ръководители на партията и всички опозиционни светила се изказаха как БСП не уцелила ваксата и как трябва да се подкрепя ГЕРБ. А в същото време, за по-малко от 3 месеца, ГЕРБ възприе от БСП повече идеи, отколкото за изминалите 3 години“ Това заяви пред Дарик радио Румен Овчаров, член на НС на БСП.

Той даде многобройни примери за това - за намаляването на ДДС. Овчаров посочи, че при въвеждането на извънредното положение ГЕРБ се съгласи с БСП за въвеждане на едномесечен срок, а не да бъде безсрочно, след това прие още едно предложение на левицата, че извънредно положение трябва да се въвежда от Министерския съвет, а не от един министър. „След няколко дни отново ГЕРБ приеха мярката на БСП за създаването на комисия за контрол на изхарчените средства в ситуацията с коронавируса. И след всички тези случаи, когато ГЕРБ се съобразява с БСП, излизат определени кадри на левицата, които обясняват, че БСП трябва да слуша ГЕРБ и да ги хвали“, каза Овчаров. Той бе категоричен, че БСП ще увеличава своята подкрепа.

Румен Овчаров: Не БСП, а управляващите искат да свалят Корнелия Нинова

Управляващите искат да свалят Корнелия Нинова като лидер на БСП, заяви пред BTV Румен Овчаров, който е член на Националния съвет на пар...

"Прави впечатление, че всички тези критикари не обсъждат ситуацията в страната. Нито Георги Гергов, нито Михаил Миков, нито друг от опозиционерите не разсъждават кой управлява България, какво се случва с паралелната държава. Те не обсъждат тези въпроси. Затова се връщам отново на Гарелов, който каза: „Като е толкова лош ръководител тази Корнелия Нинова защо управляващите концентрират толкова много да я свалят?“ Хайде за управляващите е ясно, ама защо и определени наши съратници искат толкова много да я свалят? Защото същите тези хора в БСП искат да ни спретнат нов сезон на това, което гледахме миналата година- скандал след скандал”, заяви социалистът. Според него, ако това се случи, няма да има никакво значение кой ще бъде избран за председател на партията. „Просто управляващите ще са си свършили работата - който и да бъде избран тогава за лидер, ГЕРБ ще бъдат преизбрани."

Бившият министър на икономиката и енергетиката подчерта, че за него няма никакво съмнение, че всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, работят за дестабилизация на партията. “Резултатът е този – да помогнат на ГЕРБ да спечелят отново властта. Една голяма част от хората в левицата очевидно са намерили своя стимул да работят срещу самата БСП", завърши Румен Овчаров, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика