Румен Овчаров оглави щаба на Нинова за вътрешнопартийната битка

9619
Румен Овчаров оглави щаба на Нинова за вътрешнопартийната битка
Снимка: БГНЕС

Оказва се, че обратно на всичко, което говори публично председателят на БСП Корнелия Нинова, тя разкара грубо младите, като съкрати от работа дори младежки лидер и отново се “гушна” със старите муцуни в левицата.

Нинова дойде начело с обещание да даде път на младото поколение и да пресече съмнителните практики в партията. Три години тя успешно поддържаше публично именно този образ, но за голяма изненада той рухна по време на карантината. Личният екип на Нинова се разминава кардинално с публичното й говорене за промяна и реформа в партията. Неофициалният председател на предизборния й щаб е Румен Овчаров. Връзката помежду им е повече от силна, предвид това, че и двамата бяха обвиняеми в качеството им на министър и зам.-министър по време на Тройната коалиция. Всъщност една от версиите за разрива между Нинова и доскорошната й дясна ръка Добрев е бил именно Овчаров. От години той е настоявал, че тя трябва да се освободи от по-младото поколение в лицето на Добрев, Стойнев, Паргов и още няколко социалисти, които имат значение по-скоро в рамките на софийската организация.

Предконгресно: Коронадрама в БСП

Извънредното положение и принудителната социална изолация се отразиха и на лидерската битка за председателския пост в БСП. Няма как пле...

Явно Нинова е искала да заложи на изпечени играчи, а не на младоци, затова се е разбрала и с Костадин Паскалев. Той е от хората, които винаги се включват в партийната игра, но никога не остават в нея докрай. Той бе единственият, който напусна Изпълнителното бюро на Нинова по собствено желание в знак на несъгласие с методите й. В партията пък не се приема еднозначно заради моментът, в който става вицепремиер в правителството на НДСВ, зад гърба на левицата и без каквото и да е партийно решение. Още един бивш министър е в щаба на Нинова и това е Петър Мутафчиев. Той беше един от аргументираните критикари на Нинова в последните години, но както казват запознати - по този начин “просто си е вдигал цената”. Социологията без изненада е поверена на левия експерт в сферата Юри Асланов. С този екип тръгва Нинова към следващ мандат.

Според партийци подкрепата на всеки един от тези изявени политически играчи минава през обещание за минимум член на Изпълнителното бюро, а при възможност за управление - и към старите им министерски кресла. Още един аргумент в тази посока е, че Овчаров официално е посочен от Нинова да пише управленската програма на БСП за следващия мандат и е докладчик на 50-ия конгрес, който предстои тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Съпругата ми от месец не спи": Радев приключи срещите с кандидатите за служебен премиер

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика