Румен Овчаров оглави щаба на Нинова за вътрешнопартийната битка

9619
Румен Овчаров оглави щаба на Нинова за вътрешнопартийната битка
Снимка: БГНЕС

Оказва се, че обратно на всичко, което говори публично председателят на БСП Корнелия Нинова, тя разкара грубо младите, като съкрати от работа дори младежки лидер и отново се “гушна” със старите муцуни в левицата.

Нинова дойде начело с обещание да даде път на младото поколение и да пресече съмнителните практики в партията. Три години тя успешно поддържаше публично именно този образ, но за голяма изненада той рухна по време на карантината. Личният екип на Нинова се разминава кардинално с публичното й говорене за промяна и реформа в партията. Неофициалният председател на предизборния й щаб е Румен Овчаров. Връзката помежду им е повече от силна, предвид това, че и двамата бяха обвиняеми в качеството им на министър и зам.-министър по време на Тройната коалиция. Всъщност една от версиите за разрива между Нинова и доскорошната й дясна ръка Добрев е бил именно Овчаров. От години той е настоявал, че тя трябва да се освободи от по-младото поколение в лицето на Добрев, Стойнев, Паргов и още няколко социалисти, които имат значение по-скоро в рамките на софийската организация.

Предконгресно: Коронадрама в БСП

Извънредното положение и принудителната социална изолация се отразиха и на лидерската битка за председателския пост в БСП. Няма как пле...

Явно Нинова е искала да заложи на изпечени играчи, а не на младоци, затова се е разбрала и с Костадин Паскалев. Той е от хората, които винаги се включват в партийната игра, но никога не остават в нея докрай. Той бе единственият, който напусна Изпълнителното бюро на Нинова по собствено желание в знак на несъгласие с методите й. В партията пък не се приема еднозначно заради моментът, в който става вицепремиер в правителството на НДСВ, зад гърба на левицата и без каквото и да е партийно решение. Още един бивш министър е в щаба на Нинова и това е Петър Мутафчиев. Той беше един от аргументираните критикари на Нинова в последните години, но както казват запознати - по този начин “просто си е вдигал цената”. Социологията без изненада е поверена на левия експерт в сферата Юри Асланов. С този екип тръгва Нинова към следващ мандат.

Според партийци подкрепата на всеки един от тези изявени политически играчи минава през обещание за минимум член на Изпълнителното бюро, а при възможност за управление - и към старите им министерски кресла. Още един аргумент в тази посока е, че Овчаров официално е посочен от Нинова да пише управленската програма на БСП за следващия мандат и е докладчик на 50-ия конгрес, който предстои тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика