Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов, това е най-голямата подлост към партньор

8681
Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов, това е най-голямата подлост към партньор
Снимка: АБВ

Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срината. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Пловдив. На срещата си с медиите той засегна редица теми, сред които сделката за самолетите F-16, диалогът между „Дондуков“ 1 и 2, протестите и политическия проект на Цветан Цветанов.

„Правителството скри, председателя на комисията Попов скри по най-подлия, гаден начин от българските граждани факта, че освен тези 2 млрд. и 300 млн. ,ще трябва да платим още 500 млн. лв. за изграждане на инфраструктурата в Граф Игнатиево. 300 млн. лв. за второто летище в Безмер, т.е. още близо 1 млрд. лв. ни ес вашата аудитория ще трябва да платим по една единствена причини. Превеждайки тези огромни пари на братските САЩ Бойко Борисов плати такса спокойствие, да не се занимават с него в този период от време. Предполагам голямата част от вашата аудитория е забравила името на онзи клетник съдията, който беше пуснал Малинов“, коментира още Петков.

„Бойко Борисов плати 2 млрд. и 300 млн. наши пари за да си плати такса спокойствие. Ако САЩ мълчат за това шкафче с един милион евра и няколко кюлчета злато, това е най –голямата подлост, която правят към партньор. Това означава, че при тях ценностната система е срината“, каза още Румен Петков.

Според него за всички ни трябва да е ясно, че това манталитетът на САЩ. „Или обявяват какво е отношението към този човек, към главния му, или за нас трябва да е ясно, че за тях няма абсолютно никакво значение свободата на медиите на какво ниво, каква е технологията на управление на министър-председателя, как министър-председателят се изразява към председателя на българския парламент“, каза още Петков.

Според него, ако САЩ си замълчат, ние трябва да знаем, че това е техният морален критерий и че в техния морален критерий, се вписват г-н Бойко Борисов и г-н Иван Гешев.

Лидерът на АБВ отбеляза, че Румъния продължава да придобива стария F 16. „Имат 14 налични самолета, повече от 4 са във въздуха. Гърция официално обявиха, че почват да закупувата самолети от Франция, т.е. закупуват европейски самолети. Турция демонстрира пренебрежителното си отношение към F- 16. Полша купи стари 46 броя,

от които не повече от 40 % са във въздуха. Тези които купуваме ние, ги няма никъде. Те не са във възудха, те не са и на земята, защото не са произведени“, посочи още Румен Петков.

„Плановате на Lockheed Martin предвиждат производството на F-16 да приключи 2026-2027 г. Ние си купуваме самолети от миналото. За същите пари можеше да купим 16 европейски самолета с много по-богато оборудване и въоръжение. Това престъпление на Борисов е мотивирано само от едно – такса спокойствие. Ще бъда щастлив, ако Майкъл Корлеоне, пардон Майкъл Помпео ме опровергае. Ако ме опровергае, значи, че в Щатите има остатъчен морал“, допълни още Румен Петков.

„Има един голям въпрос, на който българското правителство не желае да отговори и то е какъв финансов ангажимент е поет към Lockheed Martin . Има твърдения, че финансовият ангажимент включва още една доставка на самолети от този тип и отиваме към 5 млрд. долара. Ако това е така, направено за д гърба на НС, това, че Гешев трябва да си върви няма спор, но трябва да намерим прокурор, който ще изпоарестува тази шайка“, допълни още Румен Петков.

Темата за протестите също бе сред засегнатите на пресконференцията на АБВ в Пловдив.

Румен Петков: Няма да бъда кандидат за нищо, не е прилично хора с моята биография да се бутат отпред

Има хора, които искат да овладеят протеста. Но това са хора, които си ходят всяка вечер. "Аз ходя почти всяка вечер и стоя отстрани, за...

„Завършвам с няколко думи за протеста. Борисов го е страх, неистово от предсрочни избори. По една причина – служебното правителство. Страх го е съвършено основателно. Ако служебното правителство има сериозен вътрешен министър, му трябват не повече от 3 часа да арестува Борисов“, коментира още Румен Петков. Според него Борисов умира от страх, че един сериозен външен министър на петата минута от влизането си в кабинета е пратил писмо на испанския си колега как върви разследването в Барселона.

Според него Борисов не бива да се страхува за физическата си сигурност, защото всички ще искат да го видят обвиняем и никой няма да рискува да се лиши от това удоволствие.

Лидерът на АБВ обърна внимание и на възможността за диалог между президент и премиер.

Според него диалог не е възможен, защото който седне да разговаря с Борисов, легитимира корупцията в особено големи размери. „Президентът Радев няма нито управленското, нито моралното право да разговаря с Борисов до изчистването на тези въпроси – отговорите са повече от ясни“, каза още Румен Петков.

Румен Петков коментира и политическия проект на Цветан Цветанов. „Не считам, че сме хора, които лесно ще забравят, че това е периодът, в който са ползвани 15 хил. СРС годишно. Аз съм подписвал не повече от 6 хил. 15 хил. е ненормално много. Такава полицейщина е в уродливи параметри. Ако това искаме, е друг въпрос. 6 апартамента с две милиционерски заплати, 7-мия спира асансьор в хола, ако това искаме?“, каза още Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика