Румен Петков: Фактът че се повтаря „схемата Ирак“ говори за умствена недостатъчност

24469
Румен Петков: Фактът че се повтаря „схемата Ирак“ говори за умствена недостатъчност
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Помолен да коментира напрежението по оста НАТО - Русия, лидерът на АБВ Румен Петков направи аналогия със случилото се в Ирак и предупреди: "Фактът че се повтаря „схемата Ирак“ говори за умствена недостатъчност".

На пръв поглед правят впечатление две неща – първо, че от месец – месец и половина Щатите и нашите партньори от НАТО или поне една част от тях, обясняват как Русия вече влиза в Украйна и руснаците ги изнервят – един месец и половина не влизат, посочи той. По думите му, създава се една обществена психоза – натиск върху общественото мнение в Европа и в света, че видите ли, Русия ще нападне Украйна. "Фактът че се повтаря „схемата Ирак“ говори за умствена недостатъчност", коментира Петков.

Уточнявайки какво има предвид под „схемата Ирак“, той припомни: "Дано да не сме забравили, но тогава повече от 3 месеца се обясняваше как Ирак разполага с химическо оръжие, как злодеят Саддам Хюсеин ще употреби химическо оръжие срещу цивилизована Европа и накрая британското разузнаване излезе с доклад, в който обясни, че те разполагат с неоспорими данни, че Ирак разполага с химическо оръжие. Ние истинските демократи нападнахме Ирак, избихме няколко хиляди жени и деца - невинни хора и се установи, че химическо оръжие няма".

Румен Петков с идея за нов шеф на Булгартрансгаз - г-жа Лорер

Лидерът на АБВ Румен Петков отново поиска от управляващите уволнения в енергетиката. "Ако нямат кандидатура за Булгартрансгаз, по-естес...

Сега, същото британско разузнаване обяснява как има данни колко са спецгрупите, как ще се влезе в Украйна, кой ще бъде следващият премиер на Украйна, изтъкна Петков и определи такива разсъждения като нелепи. "Една част от кандидатурите на британското разузнаване имат забрана за влизане в Русия и конфискуван бизнес от руската държава, което прави твърденията жалки", каза той.

На този фон, според Петков е наложително в парламента да се гласува предложената от АБВ неотдавна Декларация. Тя беше отклонена, че не била актуална - още никой не искал нищо от нас, разказа с недоумение Петков и изтъкна разбирането на АБВ: "Ние трябва да заявим позицията си преди някой да поиска каквото и да е от нас - неразполагане на чуждестранни оръжия на територията на нашата страна, неизползване на нашата инфраструктура за военни действия, гарантиране на Черно море като зона за мир, т.е. ненавлизане на чужди плавателни съдове с военни цели на територията на Черноморския басейн".

Лидерът на АБВ изрази надежда това да стане факт на утрешното извънредно заседание на Народното събрание. 

"Има една част от българите, които копнеят тук навсякъде да насадим ядрени оръжия. Нека обществото да види кой какво му предлага. Има други наши сънародници, политически ангажирани, които държат непременно ние да оглавим войната срещу Русия. Обществото трябва да ги види, трябва да ги знае кои са", категорично заяви Петков.

България да забрани инфраструктурата й да се ползва за военни цели, настояват АБВ

България трябва да заяви ясно и категорично, че забранява нейна инфраструктура да бъде ползвана за военни цели, категорични са от АБВ и...

Има група сънародници, в това число и ние, добави той - за които ориентацията на България – членството в ЕС и НАТО не са под въпрос и няма защо да са под въпрос, но ние трябва да гарантираме мира в региона, а това означава България да е ясна и категорична. "Защото има някои нюанси в позициите, които изразиха военния министър, министър-председателят и президента и по този начин смущаваме нашия народ, смущаваме и нашите партньори", поясни Петков.

Коментирайки идеята ние, НАТО и Индия да обявим война на Китай или да смачкаме Китай, той заяви: "Нека все пак си дадем сметка, че ние сме 6 милионна България и ако ние оглавяваме битките с Китай, нещата в световен мащаб са много изтървани или здравословното състояние на авторите не е изтървано, необратимо е".

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика