Румен Петков: Коронавирусът е бизнес на Борисов

2943
Румен Петков: Коронавирусът е бизнес на Борисов
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Обяснението, че всички трябва да сме с маски и на открито, е че някой приятел на министър-председателя е внесъл много маски, защото в България коронавирусът е бизнес на Борисов - един от бизнесите на Борисов. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков по повод наложената нова мярка за задължително носене на маска и на открито.

"Помним как направиха на луд Кирчо Ананиев: в 10 ч. сутринта - задължително с маски, в 2 часа следобед - без маски…", припомни Петков. Той обърна внимание, че би било интересно да се публикува информация за запасяването на различни министерства с дезинфектанти и съобщи, че е получил уверения, че някои са се презапасили за следващите 10 години.

На този бизнес на Борисов трябва да сложим край, категоричен е лидерът на АБВ и призова да се протестира срещу нелепите мерки. Той уточни, че не отрича необходимостта от ограничителни мерки, но е категорично против нелепите. 

"Тези две гълъбчета на здравната ни система – министърът на здравеопазването и лекар № 1 , искам да ги видя затворени в една стая с маски – дали ще издържат или естественото им поведение ще ги докара до сваляне на маските", добави Петков и изрази недоумение кой нормален човек ще издържи 8 часа с маска. 

Лидерът на АБВ настоява още един нормален човек да излезе и да обясни защо в парк Витоша трябва да се ходи с маска и какво правят гражданите в дискотеките.

"Или понеже гражданите от парк Витоша не мога да си платят на министър- председателя, а дискотеките могат (не обвинявам дискотеките, те се грижат за своя интерес), дискотеките ще работят, а в паркове и градини ще ходим с маски", предположи Петков. 

АБВ: Борисовщина и чакъл унищожават и „Пътеката на здравето“ в Банкя (СНИМКИ)

В Банкя, на самата „Алея на здравето“, която от дълги години е туристическа, сега се издига новопостроена къща, наобиколена...

Той е категоричен, че правителството е неадекватно. Това важи и за други държави, отбеляза Петков и посочи като пример налагането на вечерен час.

"Някой трябва да каже аргументацията за налагане на вечерен час – това какво значи, че вирусите през деня спят, а вечер са активни? Що да налагаме вечерен час за тези нощни вируси? Дайте да обърнем режима като цяло – да си спим денем и да ходим на робота нощем или обратното, не знам как става работата", добави Румен Петков.

"Когато един изрод излиза на Цветница и обявява, че ни трябват 200 хиляди чувала за трупове и 150 000 хладилни шкафове за трупове и след това има възможност да ръководи този процес, друго не можем да очакваме", коментира лидерът на АБВ.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика