Румен Петков: От вчера шкафчето на премиера позори не само България, а и Европа

11516
Румен Петков: От вчера шкафчето на премиера позори не само България, а и Европа
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Шедьовър в дисциплината „политическа арогантност“, стил свободен гьонсуратлък“ - така лидерът на АБВ Румен Петков определи интервюто на премиера Бойко Борисов пред германския вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" за снимките от спалнята му. 

"Този жалък измамник демонстрира пред велика Германия, че има ампутирано чувство за срам, че чувството за политическо неудобство му е чуждо", коментира Петков и заяви готовност да направи анализ на интервюто и всички лъжи в него пред представител на уважавания вестник. 

Според Петков вестникът трябва да потърси отговор на въпросите защо бездейства българската прокуратура, защо българското Народно събрание месеци наред не откликва на исканията на АБВ да се формира парламентарна анкетна комисия, която да разследва случая. Такава комисия чрез НСО, чрез института по криминалистика и криминология ще даде много бързо отговори на тези въпроси, убеден е Петков.

Снимките от чекмеджето с милион евра и кюлчета злато бяха показани на 17 юни, припомни Петков и отбеляза, че той още на 20 юни е предложил дамите, правили снимките да бъдат наградени с "Пулицър". "5 месеца му трябваха на страхливеца Борисов да признае, че това са снимки, правени от жени, които, видите ли,го разочаровали и той се преориентирал към мъжете", коментира Петков.

"Първо, той е разочаровал жените, защото само жена, която е много разочарована, много недооценена може да направи такива снимки. Това е обидена жена, това е осквернена жена", подчерта лидерът на АБВ. "Ако той, поради възрастовата си група, е решил да се преориентира, първата си крачка я направи в петък - те с министъра на околната среда се целуваха като прекалено близки хора", добави още Петков по адрес на премиера. 

По думите му, пропадането на Борисов се задълбочава и ако Германия и германските институции не разберат с какво явление си имат работа, това е много грозна оценка за тях. "Вече за тях. От това интервю нататък – за тях", подчерта Петков.

"Освен признанията за преориентацията - физическата, имаме нещо много впечатляващо – като му идвали гостенките момчетата от службата за охрана не им проверявали дамските чанти", интерпретира казаното в интервюто Петков.

"Той признава, че снимките отразяват истината", коментира думите на премиера пред немския вестник Петков и задочно го апострофира: "Тя (жената, правила снимките) трябва да е влязла със сак, защото вътре има един шкаф пачки по 500 евра. Съкът трябва да е с усилени дръжки. Нямам представа колко тежат, никога не съм имал допир до такъв масив, но това е тежко нещо - кюлчета злато, един милион евра…"

Всички тези неща позорят не само България, от вчера нататък те позорят Европа, коментира лидерът на АБВ. "Европейската комисия, Европейският парламент, Съветът на Европа, на първо място държавата, в която излиза това уважавано издание Алгемайне Цайтунг трябва да са наясно - мълчанието им оттук нататък ги прави съучастници с Борисов", заяви още Петков.

По думите му, "трябва да си с много натоварено съзнание, за да кажеш, че в 17-та година някой ти снимал спалнята с подозрението, че ще купиш самолети в 19-та..., че 20-та година като влизаме в ERM 2…. – и това в 17-та година някой злодей тръгнал да му снима шкафчето и да мъкне вътре евра и кюлчета със злато...", коментира с недоверие версията на премиера Петков.

"Ако Европа замълчи, ако Меркел замълчи сега – те са му съучастници", отсече той. "Всеки който от вчера насам мълчи е съучастник - от Фондерлайен до Ангела Меркел", подчерта Петков.

Лидерът на АБВ сподели, че е притеснен, заради казаното от Доналд Туск, че Борисов му се изповядал. "Изповедите са типични за 30-те години на миналия век за мафията. Вероятно продължават и до ден днешен", коментира Петков и заключи: "Ако изповедалникът Туск счита това за нормално, нека да си го държат в ЕНП". Ще направя възможното в европейските държави да се разбере какво представлява ЕНП в България и че Туск му е съучастник, закани се Петков. 

Според лидера на АБВ в България сме свидетели на много тежка форма на политическа патология. "Има една групичка партии, които се правят на протестиращи и на опозиционни, които много скромно, много свенливо, почти услужливо не коментират темата с кюлчетата, не коментират темата с милиона евра в шкафчето", отбеляза той. 

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика