Румен Петков постави ултиматум на президента и премиера

22230
Румен Петков постави ултиматум на президента и премиера
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Председателят на ПП АБВ Румен Петков алармира за зависимости на служебното правителство, корупционни схеми и подчерта, че президентът и премиерът трябва да кажат къде са.

Ръководството на „Булгартрансгаз“ и принципалът на дружеството - Министерство на енергетиката номинира изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов за член на УС на Асоциацията на европейската мрежа на националните газопреносни оператори (ENTSOG), съобщи Румен Петков. Той уточни, че кандидатурата е на "същия този човек, който увеличи стойността на газопровода до Свищов от 8 млн. на 16 млн., на газопровода за Панагюрище от 10 на 25 млн."

Възстановяват Комитета за държавна сигурност, алармира Румен Петков

Това, което се предлага сега, е възстановяване на Комитета по държавна сигурност от 60-те години на миналия век - инспекторатите на вси...

Не знам дали си даваме сметка за какви мащаби на корупцията става дума, изтъкна Петков, недоумявайки защо го предлагаме за член на УС на европейския оператор. "Същият този човек, по чието време станаха три взрива в газопреносната ни мрежа", подчерта още Петков и коментира, че това е умопомрачително.

"Да си видят роднините, които работят в „Булгартрансгаз“ президентът и премиерът, да ги изтеглят от там незабавно и да се приключи въпросът", настоя той.

Петков припомни, че още при второто служебно правителство на Радев АБВ постави въпроса за несъстоятелността на енергийния министър. "В момента това е единственото ведомство, в която ГЕРБ управлява с все сила. Това не смущава президента Радев и министър-председателя Янев, защото са мотивирани от изпълнителния директор на Булгартрансгаз“ за недосегаемост", коментира председателят на АБВ.

„Това е грозно и може да се мълчи до определен момент. Когато обаче корупцията искаме да я направим част от европейския модел, няма как да се мълчи. Това са отвращаващи неща, които след като премиерът и президентът ги подминават с услужливо мълчание, значи са част то схемата. Или да покажат, че не са, да бъде изтеглена кандидатурата на Владимир Малинов и да бъде отстранен и даден на прокуратурата", заяви Петков.

Румен Петков: Булгартрансгаз е основен участник в изборния процес

"Да чуят всички: Булгартрансгаз е основен участник в изборния процес". Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти, след кат...

"Ще поискаме УС на дружеството, което се управлява все още от съпруга на "Севда ТВ", да ни представи мотивите, с които УС е решил да се удвои цената на газопровода до Свищов и два пъти и половина да се увеличи цената на газопровода при Панагюрище. Това е потресаващо. Изпълнителят е един, цената се разделя на доставчик и изпълнение. Трябва да се види каква е съдбата на тръбите и да се види защо единият проект се бави. Да се види как „Главболгарстрой“ 10 години е основен партньор на „Булгартрансгаз“. Това са неща, които няма как да не ни безпокоят", посочи още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика