Румен Петков: Президентът сложи черта между себе си и Асен Василев и Кирил Петков, изваждайки ги от служебния кабинет

6603
Румен Петков: Президентът сложи черта между себе си и Асен Василев и Кирил Петков, изваждайки ги от служебния кабинет
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Президентът сложи черта между себе си и Асен Василев и Кирил Петков, изваждайки ги от служебния кабинет. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в предаването „Темите“ по ТВ. „Европа“. Той коментира и обявените намерения на Кирил Петков и Асен Василев за нов политически проект. „Политическата партия не може да бъде проект. Тя трябва да има идеология, управленски заявки. Аз не коментирам този вулгарен прочит на политиката, че не трябва да има идеология, а почтени хора. Те двамата явно няма да се включат в проекта, щом ще търсим почтени хора. Проектите, ажиотажите, шантажите, спекулите, много се надявам обществото да ги види достатъчно навреме“, изтъкна лидерът на АБВ.

Петков коментира и работата на Асен Василев и Кирил Петков като служебни министри, като посочи, че и на себе си става досаден, като повтаря лъжите, които е изрекъл досегашния икономически министър. „Не считам, че има реален резултат от този сериал "Очи Чёрные и "ококореная"“. Чух оня ден от министър Асен Василев, че имало чутовен ръст. Ако има предвид цената на тока, цената на газа, инфлацията - без съмнение като резултат от неговото управление, има огромен ръст“, каза още Румен Петков. Той разкритикува още енергийния министър и заяви, че е очевидна нищетата му.

Румен Петков: По всичко личи, че за смъртта на ст. лейтенант Манчев не трябва да говорим за оставки, а за престъпления

Ако куршумът в тялото на ст. лейтенант Манчев е намерен след ексумация, не говорим за оставки, а за престъпления. Това се посочва в ком...

Румен Петков обърна внимание, че има министри в служебния кабинет, които са отговорили на очакванията на хората и то не фанфарно и показно, а работейки. „На първо място бих поставил министър Янаки Стоилов, министър Гълъб Донев, проф. Бозуков направи немалко. Понякога тези, които не се чуват, са по-полезни от тези, които крякат.

Румен Петков направи и оценка на работата на 46-ото Народно събрание и редовното изслушване на министри от служебния кабинет. „Аз бях предложил на премиера Янев да премести Министерски съвет в сградата на Народното събрание. Ще са им под ръка“, изтъкна той.

Румен Петков подчерта, че 46-ият парламент е бил поредната акция, доказателство за лъжата. „И преди това Народно събрание Христо Иванов уволняваше главния прокурор всеки ден, закриваше специализирания съд и прокуратура. Мая Манолова се разправяше с „Булгартрансгаз“. В това Народно събрание, когато главният прокурор беше извикан в събранието Христо Иванов от страх не отиде. Сега влизаме в нов сериал, в който Христо Иванов отново ще уволнява главния прокурор, Мая Манолова отново ще намалява цените на тока и парното“, каза още Румен Петков.

Според него те само на думи искат да сменят главния прокурор и да закрият специализирания съд и специализираната прокуратура, тъй като са зависими.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика