Румен Петков: Първите бомби от нелепото поведение на Кирил Петков започват да гърмят

26614
Румен Петков: Първите бомби от нелепото поведение на Кирил Петков започват да гърмят
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Първите бомби от нелепото поведение на Кирил Петков започват да гърмят". Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира спряната процедура за смяна на борда на ВМЗ Сопот. "Спомняте си с какъв ентусиазъм беше обявено в медиите, че Кирил Петков сменя ръководството на ВМЗ Сопот и го вади от Държавната консолидационна компания (ДКК), но нито го извади от ДКК, нито смени ръководството, нещо повече – ръководството на Министерството на икономиката миналата седмица спря процедурата за назначаване на нов борд, защото е порочно зачената и чест прави на министърката, че я спря, защото щяха да последват съдебни процедури и нови финансови тежести за ВМЗ", посочи Румен Петков.

Той изрази съжаление, че не са били чути предупрежденията на АБВ, че начинът, по който действа Кирил Петков не цели промяна, а цели подмяна, цели медиен шум и никаква полза, специално за този сектор и подчерта: ""Фактът, че ръководството на МИ отмени процедурата за избор на ново ръководство на ВМЗ е повече от показателен.

Румен Петков и Владимир Маринов: ВМЗ "Сопот" трябва да е един от приоритетите на държавата

Румен Петков и Владимир Маринов от ПП АБВ се срещнаха с изпълнителния съвет на синдикат „Подкрепа“ във ВМЗ „Сопот&ldq...

Румен Петков  посочи грижата за ВПК като един от приоритетите, които АБВ държат да бъдат заложени в предизборното споразумение с БСП, което се очаква да бъде сключено съвсем скоро. "Нашето убеждение е, че нашата коалиция трябва да бъде гарант за подкрепа от страна на държавата за ВПК, независимо от формата на собственост", заяви Петков, визирайки "БСП за България".

Той е категоричен също, че държавата, в лицето на парламента, правителството и президентската институция, трябва да подкрепят ВПК и изрази съжаление, че в последните 10 години не е било така. "ВПК беше подложен на тежка агресия и унижения от страна на държавата - два пъти служители на ДАНС и прокуратурата влизаха в държавния търговец КИНТЕКС, от което не последва нищо - не бяха открити никакви нарушения, но това постави въпросителни пред партньорите на КИНТЕКС", посочи Петков. Абсурдно е държавата да влезе в предприятие, което самата тя управлява и което внася 3-месечни отчети при министъра на икономиката, да не бъдат открити никакви нарушения и след това да няма виновни и да няма отговорни, коментира лидерът на АБВ.

Като първи приоритет в очакваното споразумение с БСП Петков посочи гарантиране на енергийната сигурност на страната и изграждане на нови мощности, които да я гарантират в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. 

"Ще настояваме нашата парламентарна група да заяви много ясно политическа воля за лидираща позиция при формиране на следващото българско правителство, при структуриране на парламентарното мнозинство и отговорност за поемане на управлението в страната", заяви още Румен Петков.

Румен Петков предупреди за предизборни манипулации и подменяне на истината

Силно сме обезпокоени от опитите президентската кампания да бъде изкривена, манипулирана и да бъде подменяна истината, алармира лидерът...

Ето какво каза Румен Петков, помолен да коментира протестите на пътно-строителния бранш и преговорите с МРРБ:„Г-жа Комитова, не проведе нужния диалог със строителната камара. Спирането в един момент на плащанията доведе до изтегляне на техника от не малко обекти от второкласната и третокласната пътна мрежа, от което в крайна сметка пострада населението. За авансите, които са платени продължава да няма яснота дали са за зимна поддръжка, дали са за строителство, изчерпани ли са, не са ли изчерпани.

Бих посъветвал министър-председателя Стефан Янев да не се вглежда във ВиК-та и в шефовете на ВиК-та, а да се вгледа в същностните неща. За да се вгледаш в шефовете на ВиК-та сигурно за един председател е сериозно занимание, ама да не виждаш, че „Булгартрансгаз“, „Булгаргаз“ и ICGB съсипват българския бит и икономика, това вече не е късогледство, това е съзнателно затваряне на очи от страна на министър-председателя.

Хубаво, имат претенции към строителните фирми – изпълнение, неизпълнение… Някой ще излезе ли от страна на правителството или на МРРБ, или на АПИ и да каже – ние проверихме този участък и констатирахме такива дефекти по изграждането му, неизпълнение в срок и т.н.?.. Самото непредприемане на такива контролни действия по изпълнението на отделни участъци задава повече въпроси, отколкото отговори и това внушава несигурност у работещите в бранша. Това ги изкарва тук. Днес дойдоха Мариците. Като разберат служителите от ВМЗ как ги излъга Кирил Петков, ще дойдат и те, както се заканиха. 

Всъщност правителството трябва да си даде сметка в каква степен е способно да гарантира нормалното функциониране на различните системи. Защото сега в основната част от икономиката усилията ще бъдат насочени за преодоляване на щетите, нанесени от Кирил Петков. Подчертавам още веднъж – чест прави на новото ръководство на министерството, че отмени една процедура, която в основата си е заложена порочно“.

Румен Петков с нови упреци към Кирил Петков

Вярно ли е, че ВМЗ Сопот са сключили сделка със сръбски гражданин за доставка на определени суровини и са платили незабавно 10 млн. дол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика