Румен Петков сравни Кирил Петков с Майкъл Капустин и предупреди за политическа пирамида

10857
Румен Петков сравни Кирил Петков с Майкъл Капустин и предупреди за политическа пирамида
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"В 90-те години Майкъл Капустин, канадец по произход, обра повече от 10 милиона от българските граждани с една финансова пирамида. Днес ни се предлага политическа пирамида". Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков по адрес на Кирил Петков "От лъжите следват политически пирамиди", подчерта той.

"Когато имаме един човек, който с калните си обувки е стъпил на Конституцията, когато грубо е погазил закона, когато е излъгал цинично президента, че има само българско гражданство, за който законите на Канада и на България нямат никаква стойност, той е над законите на България и над законите на Канада. Той излиза и казва аз съм казал – няма никакво значение от тук нататък кога Канада ще даде бележка. Той на канадски власти гледа като на бюрократичен орган, който издава бележки", добави Румен Петков и коментира, че това е обидно за българския народ. По думите му "става дума за наглост, която е начин на поведение, начин на мислене".

Румен Петков: Първите бомби от нелепото поведение на Кирил Петков започват да гърмят

"Първите бомби от нелепото поведение на Кирил Петков започват да гърмят". Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира спряната процедура...

"Сега ние с вашата аудитория ще платим милиони за безчинствата, които Кирил Петков направи в икономиката - имаме 9-членни бордове, назначени от него, имаме редица безумия и лъжи", изтъкна лидерът на АБВ. По адрес на Кирил Петков той каза още: "Той така и не пожела да отговори какви са кредитните отношения на ББР и ДКК. Защо скри това? Това е едно от най-тежките деяния на миналите години, но той го скри. Кой го мотивира да го скрие. Защо той не коментира кредитните отношения на ББР и Булгартрансгаз – става дума за кредити от порядъка на 150 млн. лв. Той на тези теми си мълчи".

Още когато се създаваше банката за развитие беше създадено правилото, че тя ще дава кредити на малки и средни предприятия и кредитите ще бъдат до 5 млн. лева, впоследствие правителството на Борисов премахна това ограничение - за тези неща си мълчим, но за другите неща говорим, отбеляза председателят на АБВ.

"В България, за съжаление като че ли когато погазваш закона, когато газиш Конституцията, когато имаш офшорна фирма, когато лъжеш безспир и безчет, като че ли се приема като признак на новаторство", коментира той.

Румен Петков изрази възмущение от подновеното искане от страна на Кирил Петков да бъде изслушан от Конституционния съд за двойното му гражданство. "Редица авторитети, освен самия Конституционен съд - проф. Даниел Вълчев – деканът на юридическия факултет, проф. Пламен Киров – бивш конституционен съдия много ясно обясниха защо г-н Кирил Петков не може да бъде страна, припомни Румен Петков и отново заяви за бившия служебен икономически министър, че на голям артист му трябва голяма сцена. "Той използва сцената на правителството ежедневно в продължение на три месеца. Понеже сега е лишен от тази голяма сцена, той иска да използва сцената Конституционния съд", коментира лидерът на АБВ.

КС: Противоконституционен е указът за назначаването на Кирил Петков за министър

Указът на президента Румен Радев от 10 май за назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство ...

Преди месеци Кирил Петков обяви, че ще приеме решението на Конституционния съд, каквото и да е то, а тази сутрин по една от телевизиите каза, че е много смутен и може и да не приеме решението на Конституционния съд, каза още Румен Петков. "Впрочем, вметна той - аз също ще приема решението на КС, каквото и да е то. По много причини. Първата, главната, голямата е, че това е Конституционният съд на Република България".  Ако я подкараме така да приемаме само съдебни решения, които ни харесват, докъде ще стигнем, за каква правова държава говорим и за каква нулева толерантност към корупцията, изрази недоумение Петков. "Значи той е мотивиран да си мълчи за отношенията между ББР и ДКК, за отношенията между ББР и Булгартрансгаз, кой го е мотивирал и как го е мотивирал не знам, не мога да коментирам, но сега  ако не му харесва решението на КС – няма да го приеме. Това е страшно, това е ужасяващо като начин на мислене", добави Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика