Румен Петков съсипа отново Борисов: Кажи си бе, Бойко - Гешев ще те разбере

58421
Румен Петков съсипа отново Борисов: Кажи си бе, Бойко - Гешев ще те разбере
Снимка: Пресцентър на АБВ

Премиерът е заинтересуван да няма служебно правителство по две причини. Първата – че един служебен вътрешен министър ще го арестува на третия час – заради снимките с парите с пачките с евро. Второ, че служебният външен министър ще напише два реда на колегата си в Испания за разследването за къщата в Барселона. "Този неистов страх от истината, която ще го удари рано или късно по челото, го кара да се вкопчва във властта". Това заяви бившият вътрешен министър и лидер на АБВ Румен Петков.

Прокуратурата две неща не направи след скандала със снимките на Борисов – незабавен обиск на вилата му и незабавен анализ на снимките, които излязоха в публичното пространство. Прокуратурата ни се издъни по един много грозен начин, след като имаше шанс да покаже справедливост за всички, подчерта Петков пред БНТ. "Мисля, че главният организатор на протеста е Иван Гешев, с влизането с въоръжени мъже в Президентството. Какво чакат – Илияна Йотова на втория етаж, залегнала с картечницата да брани ли", попита бившият вътрешен министър.

Румен Петков: Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов, това е най-голямата подлост към партньор

Ако САЩ мълчат за шкафчето на Борисов – означава, че това е най-голямата подлост към партньор и че ценностната им система е срина...

"Най-голямата грешка като общество и граждани е да допуснем да разделим протеста, а той успя тук-там", каза още лидерът на АБВ.

Според него, министрите на Борисов трябва да са наясно с всичко това и че ще дойде време да обясняват на децата си за шкафчето му, защото те и депутатите на ГЕРБ оставят Борисов във властта. Петков беше категоричен – властта е нелегитимна.

Що се отнася до варианта за експертно правителство, Петков заяви, че това не е решение. Само служебно правителство – голямата битка е срещу корупцията, срещу простащината, подчерта лидерът на АБВ. "Толкова ли не се разбира, че Борисов е токсичен? Толкова ли не се разбира, че това е легитимиране на шкафчетата”, продължи Петков относно възможността за някакъв диалог с властта. Според него, не може да има диалог и с хората около Борисов, защото са опозорени заради действията на Борисов. "Г-н Дончев участва в разговор, който е еманация на простащината. За онова от Кърджали не искам и да коментирам. Умилителна беше и общата им снимчица. Всички тези хорица са готови да целунат каквото и да е, стига да имат допир до шкафчето", каза още Петков.

"Кажи си бе, Бойко. Гешев ще те разбере – показа, че е склонен", иронизира Петков.

Румен Петков: Няма да бъда кандидат за нищо, не е прилично хора с моята биография да се бутат отпред

Има хора, които искат да овладеят протеста. Но това са хора, които си ходят всяка вечер. "Аз ходя почти всяка вечер и стоя отстрани, за...

Румен Петков отново подчерта, че не иска да се кандидатира за нищо в лично качество, защото не е прилично предвид натрупаната му политическа биография.

За финал лидерът на АБВ коментира, че в България тровят с Новичок така, че да оживеят. И поиска Великобритания да обясни дали в лабораторията в Портън Даун е произвеждано това вещество. "Значи ли, че ако намерим Едуард Сноудън в неадекватно състояние на някоя пейка, трябва да обвиним президента Тръмп – не, разбира се", завърши Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагаев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика