Румен Петков за партийния форум на ГЕРБ: Еманация на самозабравата

5262
Румен Петков за партийния форум на ГЕРБ: Еманация на самозабравата
Снимка: БГНЕС

Като „еманация на изнагляването и на самозабравата“ определи председателят на ПП АБВ Румен Петков днешния партиен форум на партия ГЕРБ, който събра стотици представители на актива си в София. Пред журналистите в Стара Загора той посочи серия от примери в потвърждение.

„Тази самозабрава е минала клинични параметри. Той (…Борисов…) е минал черта, от която връщане назад няма. Това е лъжец (…Борисов…) в особено големи, брутални размери. Говори за контрабанда, няма съмнение, че не помни, но обществото би трябвало да помни, че 2001-2005 година, когато Борисов беше Главен секретар на МВР, тежките брутални и нагли убийства бяха по 25 годишно. От 2005 до 2008 година тя бяха свити на 3. Това е ярък показател в неефективността на Борисов да организира работата на службите и противодействието на тежката престъпност“.

Младежите, нападнали протестиращи, с прояви на агресия и към журналисти (ВИДЕО)

Началото на Националната конференция на ГЕРБ в сряда в "София Тех Парк" беше белязано от физически сблъсъци между млади мъже с маски и ...

Петков припомни също, че през сочения период от първите години на хилядолетието контрабандата на цигари е надхвърляла 34%. От 2005 до 2008 година цигарената контрабанда е свита на 4%.

Председателят на ПП АБВ подчерта серията от мотиви на партията да настоява за оставката на премиера. Той смята, че фокусът на аргументите се е загубил в обществен план и посочи като пример позорящите записи и снимки от резиденцията на Борисов и терминологичния набор във въпросните записани разговори, които се отнасят до наши и чужди властови представители.

Колкото до настояването на ПП АБВ за оставката на главния прокурор, Петков на първо място посочи парадокса, че е единственият главен обвинител, който издава присъди. Като друг пример Петков посочи използването и огласяването на СРС-та по свое усмотрение.

А като причина за настояване за незабавната оставка на Гешев Румен Петков посочи факта, че не е направен незабавен обиск на вилата на премиера, непосредствено след като беше показано нощното му шкафче с 500-еврови банкноти и кюлчета злато и даване време на Борисов за укриване на улики. Според председателя на ПП АБВ налице е ярък пример за прилагане на двойни стандарти в работата на главния прокурор.

Борисов не подаде оставка, но не изключи вариант да подаде (ВИДЕО)

"Готов съм по всяко време да си тръгна. Не искам заради мен да има напрежение – не съм Радев да се радвам, когато хората се бият ...

Подмяната на дебата за причините за оставката на Борисов обслужва само и единствено него (…Борисов…), каза в заключение Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика