Румен Радев: В смелостта на младите е залогът за нашето бъдеще

1837
Румен Радев: В смелостта на младите е залогът за нашето бъдеще
Снимка: БГНЕС

"Ангажиментът на младите поколения към бъдещето и тяхната достойна лична и професионална реализация е мерило за зрелостта на всяко общество". Това заяви президентът Румен Радев, който днес заедно с вицепрезидента Илияна Йотова участва в церемония по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно ниво в рамките на Международната награда на херцога на Единбург – България. Тържествената церемония, на която 62-ама младежи получиха сребърни и златни значки, се състоя в Свищов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Престижната международна инициатива за личностно развитие стимулира младите хора да взимат решения за своето бъдеще и да го управляват, опознавайки и развивайки собствените си възможности. "Класните стаи извън училище са всъщност в примера на околните. От самата среда, от подадената навреме ръка за помощ, зависи този пример да води към мотивация и успех, към развитие на така важните за обществото ни лидерски качества в младите хора“, изтъкна държавният глава.

Борисов и Радев в сблъсък: Кой кого "сготви"?

Покрай шпионския скандал с руски дипломати премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отново успяха да си разменят реплики по въ...

По думите на президента, вдъхновяващ и поучителен е именно примерът на младите хора, които използват своя потенциал в услуга на обществото. "Знаещи, можещи, изискващи, те вече заявяват все по-открито своите ясни граждански позиции и показват решителност да ги отстояват. В тази тяхна смелост е залогът за нашето бъдеще“, посочи Румен Радев. Държавният глава добави, че дори и поколенията с повече опит могат да се поучат от днешните млади българи.

"Предстои ви да учите, да работите и да се доказвате в един все по-динамичен и непредсказуем свят", обърна се към участниците в програмата Румен Радев. "За да успеете във вашите лични амбиции, за да постигнете общите цели на вашето поколението, ви очаква много работа заедно с тях, но не забравяйте, че именно качествата, знанията и уменията, които развивате в младежката програма, са вашето предимство. Те са залог за вашия бъдещ успех“, допълни още президентът.

Румен Радев благодари на учителите, менторите, треньорите и родителите, които помагат на младите хора по пътя им в програмата. Процесът за изграждането на уверени млади личности в България е изключително важен и е неоценима ролята на човека който подава ръка, посочи той.

Наградата на херцога на Единбург е утвърдена международна програма, в която младежи на възраст от 14 до 24 г., с помощта на лидери, постигат цели, поставени от самите тях. В трите нива на програмата – Бронз, Сребро и Злато, младите хора предизвикват себе си и така придобиват умения и качества, които допринасят за тяхното личностно развитие и активно участие в общността, в която живеят. Държавният глава е патрон на наградата в България. На церемонията в Свищов Румен Радев връчи на 26 от участниците златни значки.

Йотова: Онлайн платформа ще свързва българите по света

От Верона се дава началото на първия по рода си виртуален събор „На мегдана на другата България“. Българи и почитатели на б...

Вицепрезидентът Илияна Йотова награди 36 младежи, достигнали до ниво Сребро. Тя определи наградата като ценен стимул за младите хора да опознаят себе си и света, да бъдат уверени и да следват мечтите си.

Сред гостите на церемонията бяха и посланикът на Великобритания Робърт Джон Диксън, Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ и Светлозар Петров – председател на почетния тръст на наградата у нас, ментори и треньори. Посланик Диксън, който е бивш участник в програмата, заяви, че светът, в който живеем днес, прави уменията, които тя развива още по-важни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика