X
 
 

Румен Радев за АЕЦ "Белене": Най-големият риск е потенциалът на тези инвеститори се изчерпа

6870 6
photo of Румен Радев за АЕЦ "Белене": Най-големият риск е потенциалът на тези инвеститори се изчерпа
Снимка: БГНЕС
"Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва едно – че от тази централа има необходимост и тя ще бъде рентабилна. Защото когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави много добре сметката. Не мога да давам никакви оценки, чакам и шорт листа и се надявам държавата да проучи много внимателно самите инвеститори, техния потенциал, техните конкретни планове, защото най-големият риск е по средата на проекта потенциалът на тези инвеститори се изчерпа и да минем на варианта държавата да трябва да се намеси." Това каза президентът Румен Радев в коментар за инвеститорския интерес за АЕЦ "Белене".

По думите му подобен вариант "ще срине идеята за самия проект – той да бъде без финансовото участие на държавата", предаде БГНЕС.

БСП: Христо Ковачки монополизира целия пазар на електричество в България (ВИДЕО)

"За юни, юли и август българското производство плаща най-висока цена на ел. енергия в цяла Европа." Това каза заместник-председателят н...

В коментар за оставката на началника на НСО ген. Дяков президентът заяви:

"Глупави медийни публикации няма да коментирам. Преди дни ген. Дяков дойде при мен с молба за освобождаваме поради личен мотив и аз го освободих. Аз съм признателен и благодарен на ген. Дяков – стойностен човек, професионалист и човек."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 4 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Не разбирам. Президент Радев има Конституционните правомощия да обяви Извънредно положение и да свали това правителство и изобщо да се промени играта тук.Крайно предателската сделка с Михаля/ ф*16/, свръхкорупцията, заплахата от враждебна миграция изобщо за всичко. Р.България се Нуждае от събитие тип /19.05 1934/ , зашото 9.9 1944 чака в резерва. Президент Радев не бъдете Играч на Кликата*89. Неща виж още ›› та стават все по видими и ясни.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. ДОЛУ европейският съюз и ВЪН неговите разлагащи АНТИценности .
  : 7 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До жителите на Белене: 1. След като имаме "Козлодуй" , защо ни е по скъп тока от тези на които продаваме ? 2. На кого ще продаваме ток, след като Турция ще строи нов АЕЦ ? 3. Защо е лошо на едната ни граница Турция да прави АЕЦ, а на другата граница е добро ние да правим нов АЕЦ ? 4. Как Виена се справя без АЕЦа /който е превърнала в ДИСНИЛЕНД за 4 милярда/ ? 5. Ние българите не можем ли да допусн виж още ›› ем ЧОВЕШКА ГРЕШКА около реактори ? 6. Защо Станишев иска държавна гаранция за "Белене" частен проект ? 7. След като имаме АЕЦ, защо имаме и СЕВЕРОЗАПАДНАЛИ ?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  БЕЛЕНЕ 1. НЯМА НИКАКВА НУЖДА от строежа на нови мощности в електро енергетиката на България! Наличните мощности са между 13 и 14000Мвт, а потреблението е максимум 7000Мвт. Това лесно се вижда като се влезе в сайта на ЕСО. 2. Строежът на ядрени централи е в пъти по-скъп от строежа на ВЕИ централи. 3. Ядрените отпадъци трябва да се съхраняват 290 000 години! Въпросът за съхранението и продължител виж още ›› ността му на ядрените отпадъци е абсолютно табу за българските “журналисти” 4. Целият този проект още от самото му начало в края на 80-те години на миналия век е тежка мъгла на големи кражби и измами. Спомням си, че в първата ревизия на БНБ по времето на тогавашния финансов министър И.Костов излезе информация за огромни липси за около 2 000 000 000§, 500 000 000§ от които са за платено, но липсващо оборудване за Белене. По това време беше убит депутатът от СДС Красимир Чернев в автомобилна катастрофа и от колата му бяха откраднати куфарче с документи по тази тема. Още от 2003г.,когато на сакскобурготски му замириса на пари, та до сега се завъртя такава въртележка от нарушения, измами и тежки национални предателства, че думи нямам. Но резултатът е, че българите плащаме и като слушам Теменужка Петкова още ще плащаме, че и следващите поколения. 5. Ядрените централи са най-опасни, защото рядко гърмят, но като гръмнат… Да са спомним аварията в 5 блок с некачествените спирачни руски пръти по времето но р. овч. 2005г., която беше от най-висока степен, и за която нашите медии мълчаха и научихме от немските.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  най-голямия риске, че България е ръководена от руски еничари
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Всеки управник а и аз дасъм гледа да напълнк някак си с далавера,клмисионна,кражба джоба с пари....па после да става каквото ?е,няма да живея 100 гоьини я ,бойко я имя я нема 10-29 години и ще гушне босилека
  : 7 !
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

missing image
Независима ли е България днес?

Колко лицемерно звучи да говорим за независима България днес. Напълно лишено от реално съдържание. Питам се няколко нeща: Колко независими...