Румен Томов отговори на ГЕРБ: Общината е на всички граждани, омръзна ми от хората, съсипали Благоевград

7013
Румен Томов отговори на ГЕРБ: Общината е на всички граждани, омръзна ми от хората, съсипали Благоевград
Снимка: Личен архив

Любопитен скандал тече в Благоевград около протеста. Оказа се, че демонстранти съхраняват протестен инвентар в сградата на общината, което пък предизвика недоволство на местните активисти на ГЕРБ.

Кмет на града е подкрепения от БСП Румен Томов, а партията на Борисов е в непрекъсната конфронтация с него - не може да прежали загубата и атакува избора му със съдебни процедури.

Скандалът тръгна преди няколко дни, след като членът на местната младежка структура на ГЕРБ Александър Петков засне как организаторите на протеста внасят знаме, плакати и тонколона в общинската сграда.

"Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на протестите? По кой нормативен документ сградата на общинска администрация се използва за склад?", гласяха част от зададените от Петров въпроси. Според него действието на кмета е неморално и незаконно.

Защо протестиращи прибират техниката и материалите си в сградата на Община Благоевград?

Сигнал и любителски кадри за това, че протестиращите в Благоевград прибират палатките и озвучаването си в сградата на общинската адмими...

Румен Томов използва социалната мрежа фейсбук и отговори, че общината е на всички граждани, като посочи още, че му е омръзнало хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживяват в ролята на ментори на обществото.

Ето и пълното му обръщение:

По повод поредните опити за манипулации, свързани със съхранението на знамена и колони на протестиращите в сградата на Община Благоевград, бих искал да кажа няколко неща и се надявам с това да бъде сложен край на спекулациите. След молба от страна на хората, които протестират ежедневно, изразявайки гражданската си позиция, материалите са оставени в сградата на общинска администрация. Не намирам нищо лошо в това, защото сградата на Община Благоевград е на всички граждани, а ние трябва да служим на всички тях. Винаги съм казвал, че хората трябва да се борят за правата си и да имат гражданска позиция, в този смисъл, дори да протестираха срещу мен, пак не бих бил против, да съхраняват материалите си в сградата, защото ако те критикуват мен, значи аз съм сгрешил.

Аз не съм бил политик преди, хората ме избраха като независим от партии човек , политическите игри и спекулации са ми чужди и за 10 месеца ми омръзна от подобни.

Омръзна ми хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживяват в ролята на ментори на обществото.

Два протеста се провеждат в Благоевград

На две места в Благоевград се провеждат протести, предаде репортер на Радио "Фокус" - Пирин. Едната група се е събрала пред сградата н...

Омръзна ми от хора, които ще се пенсионират като общински съветници, да се крият зад медиите в опит, да манипулират обществото, а общественият интерес да минава през техния личен интерес.

Омръзна ми хората, които превърнаха индустриалната зона в пустиня, днес да си изграждат образ на спасители, чрез лъжи и откровени манипулации.

Омръзна ми от политиканстването на тези, които не се отзоваха на поканата за среща, която бе с цел да се обсъди изграждането на нов храм, чийто строеж се отлага години наред.

Тези хора, днес съдят, те се опитват да внушат на останалите, че най-големият проблем на Благоевград е този, че хората на площада оставят знамената и колоната си в сградата на Община Благоевград.

Аз поемам цялата отговорност за случилото се и най-отговорно заявявам, че за мен на дневен ред са други проблеми, които превърнаха Благоевград в град със затихващи функции и разрешаването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика