Сачева: Нищо не предполага да се подават оставки и да се влиза в спирала от протести

5086
Сачева: Нищо не предполага да се подават оставки и да се влиза в спирала от протести
Снимка: ПЦ на МС

"Няма вечна власт, има възходи и падения, може да отидеш и да се върнеш в политиката." Това заяви в предаването "Тази събота" по БТВ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя коментира антиправителствените протести, като заяви предположението си, че е възможно да има злоупотреба с хората - "от тези, които ще дойдат след тях". Сачева е категорична, че кабинетът няма да подаде оставка. "Имаме много работа, която чака да бъде свършена. И трябва да се вслушаме в гласа и на онези, които не са на улицата. Ако подадем оставка какво правят хората, които очакват да получат възнагражденията си по повод труда, положен на първа линия срещу пандемията от коронавирус? Какво ще се случи със стартирането на учебната година? Как ще реагират хората, чиито телкови решения изтичат на 31.10.20 г., и ако има служебно правителство ще се забави издаването на нови и съответно те няма да могат да вземат пенсиите си навреме? Нека да мислим за всички хора, чиито гласове не чуваме, и не са на улицата, но имат нужда проблемите им да бъдат решени?", каза в ефир социалният министър.

Според нея това, че правителството няма да подаде оставка, ще повлияе отрицателно върху имиджа му, но в момента по-важно е да се свърши планираната работа. "Ако някой разбира политиката като палатки и писане във Facebook, аз не я разбирам така - разбирам я като действия", каза Деница Сачева. Според нея, ако кабинетът подаде оставка и бъде назначено служебно правителство, през септември и октомври сценарият ще е площади, изпълнени с гладни хора и с представители на пострадали от кризата бизнеси. "Нищо не предполага да се подават оставки и да се влиза в спирала от протести. Защото ще има други хора, които ще са недоволни от служебното правителство и те също ще протестират. Ако това искаме, ще настъпи тежка ситуация, защото няма да има сигурност за никой от нас", заяви Сачева.

"Системата ни убива" обясни защо искаше оставката на Сачева, а вече и на цялото правителство

Искахме оставката на социалния министър Деница Сачева заради опитите ѝ публично чрез Закона за лична помощ (ЗЛП), не само да оправдае п...

Тя коментира свой запис, в който тя се изказва остро срещу ГЕРБ преди години, като посочва, че управлението на партията се основава на страх и репресии. Социалният министър заяви, че "тези думи са казани в конкретен повод за конкретен контекст за хора, които вече не са част от ГЕРБ". Тя отказа да посочи имена, но и категорично не се отрече от думите си. Сачева съобщи, че към момента 8% е безработицата в България.

В заключение министърът на труда и социалната политика посочи, че в дома за възрастни хора в Русе ще бъде извършена проверка, тъй като персоналът се оплаква от лоши условия на труд. Министерството е в готовност, ако се наложи част от хората да бъдат настанени в друга сграда и да се поемат разходите за това, с цел да се ограничи разпространението на коронавируса вътре в институцията. Сачева увери, че в момента там няма недостиг на персонал. В дома работят 69 души, като 6-ма от тях са заразени и в случай на нужда, хора ще бъдат командировани на мястото.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАПИСА ЩЕ ОТКРИЕТЕ ТУК: Излезе запис на Сачева, в който обвинява ГЕРБ в рекет (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика