Сакскобургготски: Моите предци са внасяли с милиони, а други сега изнасят

5421
Сакскобургготски: Моите предци са внасяли с милиони, а други сега изнасят
Снимка: БГНЕС

Книга с избрани статии на Симеон Сакскобургготски със заглавие "Една цел - България" бе представена в присъствието на бившия премиер.

Изданието е изготвено от Алианса на либералите и демократите в Европа и съдържа статии, публикувани в периода 2010-2018. Текстовете представляват послания и изказвания по значими поводи, които призовават към единение и избягване на конфронтацията.

България е такава и заради Симеон Сакскобургготски

След като съдът му отне "Врана", бившият цар публикува емоционално изявление, в което дава доста неласкава оценка за състоянието на дне...

В официалната си реч пред публиката Симеон Сакскобургготски заяви, че е доволен, тъй като негови речи и днес звучат актуално.

Бившият премиер подчерта също, че е огорчен от последните новини на съда около царските имоти и двореца "Врана". Сакскобургготски определя ситуацията около имотите като тягостна, а чашата на търпението му започва да се препълва.

"Със съжаление забелязвам, че хората, които ме атакуват мерят с различен аршин. На всички тях им напомням, че моите предци са внасяли с милиони, а други сега изнасят”, заяви Сакскобургготски. Той подчерта още, че дворецът „Врана“, който държавата иска да си вземе, когато го е получил е бил руина. Със собствени средства е направена цялата реставрация, отбеляза той.

Представената в понеделник вечер книга съдържа два предговора. Единият е на почетният председател на ДПС Ахмед Доган, а вторият на журналистката Красина Кръстева. Предговорът на Доган е под заглавието „Трудно се гради демокрация без демократи". В него ясно се подчертава, че политическият елит у нас не се е справил с предизвикателствата на времето след приемането ни в ЕС и НАТО и не се е възползвал от личността на цар Симеон като исторически бонус за постигането на значими национални цели. Предговорът Доган завършва с думите, че Симеон остава "национален капитал с европейско политическо измерение".

Бивши министри на Сакскобургготски се събраха във "Врана", мислят как да му помогнат за имотите

Чужди дипломати и видни личности ще бъдат информирани за решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е на цар Симеон II,...

Изказвания пред публиката направиха още Зинаида Златанова, Станимир Илчев и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, които подчертаха съществената роля на Симеон Сакскобургготски по пътя за присъединяването на страната в ЕС и НАТО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика