Сергей Станишев подкрепи Мартин Шулц за канцлерския пост

873
Сергей Станишев подкрепи Мартин Шулц за канцлерския пост
Снимка: БГНЕС

Президентът на ПЕС Сергей Станишев подкрепи Мартин Шулц в кампанията му и посочи, че бъдещето на Европейския съюз зависи от силно лидерство.

„Вярвам, че Мартин Шулц е човекът, който може да промени ЕС - с визия и силно лидерство. Европа ще оцелее, само ако завие наляво. Ако се върне към ценностите си и даде перспектива на младите."

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в Дуисбург, където се провежда 13 Конгрес на младите европейски социалисти (YES), с делегати от над 30 държави.

Заедно с политическите лидери, младежите присъстваха и на голям форум с над 2000 участници „Европа завива наляво". Събитието е в подкрепа на кандидата на ГСДП за канцлерския пост Мартин Шулц, както и за левицата, за която предстоят ключови регионални избори в Северен Рейн-Вестфалия на 14 май тази година.

Станишев откри форума с емоционална реч, предхождана от едноминутно мълчание в памет на жертвите в Швеция.

"Искат да ни видят разделени. Слаби. И губещи тази битка. Битката за мира и демокрацията. Точно това не трябва да позволяваме.", коментира лидерът на социалистите и продължи: "Европа се събужда. Усеща се тази нова енергия и желание ЕС да продължи да бъде най-проспериращият съюз в света.

Национализмът, популизмът и тероризмът са на път да изгубят тази битка, защото все повече хора виждат в Европа шанса си за мирно и успешно бъдеще. Обратно на все по-заглъхващата националистическа вълна, виждаме волята на стотици хиляди европейци да защитят европейската идея, проявена в десетки шествия в големите столици, градове и села.

Париж, Брюксел, Рим, Лондон и Стокхолм са заедно в скръбта си и в желанието си да отстоят Европа. Само преди две седмици във Вечния град чествахме 60-годишнината от подписването на Договорите, а в столицата на Великобритания се проведе една от най-големите проевропейски демонстрации."

Станишев: Контролираният вот е ужасен за българската демокрация

Бившият премиер на България Сергей Станишев коментира пред БНР, че българската държава трябва да определи своите национални приоритети ...

„За да имаме силата да променим Европа, трябва да печелим избори. Само така - по демократичен начин, можем да имаме решаващата дума как да изглежда общият ни дом.", заяви Шулц в речта си пред младежите.

„Европейската левица вижда в избора на Мартин Шулц надежда! Надежда за Германия, надежда и за Европа! Време е да прескочим пропастта на ограниченията и да върнем на европейците вярата в бъдещето! Сега има огромна нужда от силни социалдемократически гласове.

В момента милиони младежи на Стария континент са без работа, а милиони деца са в риск от бедност. Това е неприемливо! Работата не може да е привилегия!

Топла и силна храна всеки ден не може да е привилегия! Достъпът до образование, което ти дава шанс да бъдеш активен и отговорен гражданин, не може да е привилегия! Това са права.

И е наш дълг, както и на вас като бъдещи лидери на левите партии в Европа, тези права да станат възможна реалност.", завърши апела си към младежите Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа