Ще има ли до политически протест срещу правителството заради президента на честването на Левски?

10984
Ще има ли до политически протест срещу правителството заради президента на честването на Левски?
Снимка: БГНЕС

Заради организираното де факто заради президента Румен Радев шествие в памет на Васил Левски, във Facebook отново тръгнаха вълнения.

Те бяха предизвикани от публикация на бившия съветник на Радев и настоящ евродепутат Иво Христов. Той написа в личния си профил в социалната мрежа "Да подкрепим президента" и това моментално роди спекулации, че е възможно събитието на президента да се превърне в протест срещу управлението.

Радев отива в Москва на парада на победата на 9 май

Президентът Румен Радев потвърди своето участие в тържествата по случай 75-годишнината от победата над хитлерофашизма, които ще се пров...

Организатор на събитието, което започва в 18:00 часа довечера, е Общобългарският комитет "Васил Левски". Румен Радев е патрон на инициативата за почит на Левски сега - нещо, което се случва за пръв път - действащ президент да е символ на такова събитие. В предишни години е имало само отделни прояви, организирани най-често от националистически или патриотични партии.

Желаещите да присъстват ще имат достъп до събитието през три контролно-пропускателни пункта – на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище"; на бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“ и на бул. „Янко Сакъзов“ и ул. „Панайот Волов“. Цветя пред Паметника на Апостола ще могат да бъдат полагани в деня на събитието до 15:00 часа, между 16:00 часа и 17:00 часа и след приключване на официалната церемония.

“Нашето общество е изпаднало в един идеологически вакуум. И единствената сила, която може да раздвижи обществото идеологически и да даде морални напътствия за това накъде и как трябва да се развиваме, са заветите на Левски”, обясни пред в. "24 часа" Васил Василев, председател на Общобългарския комитет и организатор на инициативата. Той подчерта, че събитието е гражданско и няма политика.

Нов епизод на сблъсъка Борисов - Радев, хвалби, упреци и здрависване (ВИДЕО)

На тържеството по случай 30-годишнината на КНСБ премиерът Бойко Борисов и президента Румен Радев отново насочиха вниманието към себе си...

Запитан как е решил да покани за патрон именно Радев, Василев обясни, че по традиция вицепрезидентът е почетен патрон на движението "Млади възрожденци" към комитета "Васил Левски", който обхваща деца от цяла България. Преди това беше Маргарита Попова, сега е Илияна Йотова. И тъй като тя е свързана с комитета, решихме да поканим за патрон на шествието президента, допълни той.

Никой няма да поиска оставката на правителството, аз поемам отговорност за това, категоричен е Василев. "Ние не сме за оставката или за продължаването на кабинета, нямаме нищо общо. Моралът в политиката е това, което ни е необходимо. Искаме да покажем, че в политиката може да има морал", каза той.

Василев беше сред тези, които седнаха на първите редове в НДК в нощта, когато Румен Радев бе избран за президент. А в първата година от мандата на новия държавен глава на "Дондуков" 2 работеше синът му Слави Василев.

Какво официално се очаква в София на днешния ден - научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика