Сидеров: Г-н Плевнелиев, не се страхувайте от мен!

26162
Сидеров: Г-н Плевнелиев, не се страхувайте от мен!
Снимка: БГНЕС

Г-н Плевнелиев, не се страхувайте от мен. Няма да ви направя нищо лошо по време на консултативния съвет. Това заяви пред bTV лидерът на „Атака" Волен Сидеров, коментирайки твърдението, че държавният глава не свиква ново заседание на Консултативния съвет по национална сигурност заради грозната сцена с националиста, разиграла се по време на предишния съвет.

Седмица след като започна протестът ДАНСwithme, на 20 юни КСНС беше свикан от Плевнелиев, за да се обсъди ескалиращата ситуация. Тогава Сидеров провали заседанието с невъздържано поведение, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да остане при създалата се ситуация.

Плевнелиев: Не ме е страх от Сидеров

Не е работата на един президент да коментира личните изказвания на един народен представител, но е работа на президента да слуша народа...

Според Сидеров държавният глава вече е нарушил закона.

Според чл. 5, ал. 2 президентът е длъжен да свиква съвета на всеки три месеца, а от последното заседание са минали близо четири.

Не може един президент да нарушава закона, отсече той.

Що се отнася до сигналите, постъпили в парламентарната комисия, която той оглавява, Сидеров отново заяви, че има постъпил сигнал срещу държавния глава за прехвърляне на пари, докато е бил шеф на „Линдер". Сигналът не е анонимен, но не мога да се сетя кой го е внесъл, коментира лидерът на „Атака". Получихме и анонимен сигнал за поведението на бившия премиер по случая „Мишо Бирата. По този случай не бяха направени никакви прокурорски действия. Този сигнал ще даде отговор на въпроса има ли корупция в случая. До момента никой не се е занимавал със сигнала, каза Сидеров и добави, че комисията му възнамерява да привика за обяснение самия Бойко Борисов.

Не се плашете, г-н президент, свикайте КСНС, призова Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров блесна с ново смело изказване от трибуната на парламента, адресирано към президента Росен Плевнелиев. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика