Сидеров: Изборите в Русия са добър пример, много страни могат да се учат

2269
Сидеров: Изборите в Русия са добър пример, много страни могат да се учат
Снимка: Facebook

Изборите в Русия са добър пример, от който много страни могат да се учат. Това написа във лидерът на "Атака" Волен Сидеров във Facebook.

Припомняме, че Владимир Путин получи близо 77% от гласовете в неделя.

Съюзът на комунистите у нас с възторжен поздрав към Путин

Съюзът на комунистите в България поздрави Владимир Путин за преизбирането му за четвърти мандат за президент на Руската федерация. В а...

"По време на изборния ден в Русия обиколих няколко секции в столицата Москва. Избирателният процес вървеше спокойно, под изключителен контрол от страна на властите. От наблюдението си на изборите за президент на руската държава мога да заключа, че има висока избирателна активност, демократично гласуване и много добри примери за провеждане на избори, от които много страни могат да се учат", написа Сидеров.

При 108 милиона имащи право на глас избирателните комисии са успели да изчистят около милион и половина „мъртви души". Това е нещо, което от години наред в България се говори, в Русия са успели да го направят, коментира по БНР и депутатът от БСП и председател на икономическата комисия в НС Петър Кънев. Той също е един от българските депутати, които проследиха изборите в Русия в качеството си наблюдатели.

"Резултатите от изборите бяха ясни, със сигурност ще има промени в правителството", прогнозира Кънев.

Над 90% са гласували за Путин в Крим и Севастопол

Президентът на Русия Владимир Путин е получил 92,16% от гласовете на избирателите в руския автономен регион Крим и 90,45% в отделния ре...

„Знаеше се, че Путин ще бъде следващия президент, но големият въпрос е какво ще става оттук нататък. Със сигурност ще има промени в правителството. Трудно може да се каже дали ще остави Медведев премиер, защото около него има твърде много напрежение, събрано с доста силни атаки покрай него. Основното, според мен, беше изоставането. Едва сега Русия успява да постигне нивото на доходите от 2010 година, т.е голямата криза, падането на цените на петрола, се отрази сериозно на руските хора".

Според Кънев руската общественост не е погледнала сериозно на скандала с отровения бивш руския шпионин Сергей Скрипал и по-скоро не вярват Москва да е организирала покушението. „Почти всеки казва, че това е пълно безумие, пълен абсурд преди избори и преди световно първенство".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика