Сидеров не пада по гръб, щял да иска сваляне на Цацаров

3240
Сидеров не пада по гръб, щял да иска сваляне на Цацаров
Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия заместник Десислав Чуколов, ответният удар не закъсня. Националистическата партия обяви в специално прессъобщение, че иска сваляне на имунитета на главния прокурор и отстраняването му от длъжност.

Според съобщението "Атака: стартира процедура, в съответствие с Конституцията на Република България, която цели да събере подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от президента Росен Плевнелиев да отстрани от длъжността "главен прокурор" Сотир Цацаров. Причината - "системно неизпълнение на служебните задължения". Какво означава това, щяло да стане ясно след като "Атака" представи пред Народното събрание "десетки случаи, в които прокуратурата на Република България не си е свършила работата".

Цацаров поиска имунитета на Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване сре...

"Атака" също така ще сезира 1/5 от ВСС за основания за разследване срещу Сотир Цацаров за престъпление по чл. 308 от НК. Този текст от Наказателния кодекс гласи: "Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години". На това основание 1/5 от ВСС може да поиска сваляне на имунитета на Цацаров и разследване на същия, казват националистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика