Сидеров поиска Борисов да редактира доклада за националната сигурност

3836
Сидеров поиска Борисов да редактира доклада за националната сигурност
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група "Обединени патриоти", която е част от управляващото мнозинство, поиска от премиера Бойко Борисов да редактира доклада за националната сигурност, одобрен от Министерския съвет, и внесен в Народното събрание.

Документът бе тема на интересни коментари през миналата седмица, тъй като в него се посочва, че някои действия на Русия са заплаха за сигурността ни и нашето европейско бъдеще.

Депутатите се опитаха да смекчат термина "заплаха" по отношение на Русия

Докладът за националната сигурност на България, в който Русия беше посочена като заплаха, разтревожи депутатите и те опитаха да смекчат...

"Може да има намеса от страна на премиера и да бъдат редактирани тези текстове, които по един излишен и нелеп начин създават напрежение", заяви на свой ред Волен Сидеров пред партийната телевизия "Алфа". Той отбеляза, че "този, който е сглобявал доклада, създал проблеми на правителството дали умишлено, или заради липса на достатъчно капацитет интелектуален, може да е смесица от двете".

По думите на националиста докладът се нуждаел от много сериозна редакция, включително защото езикът му бил "ужасен". Волен Сидеров припомни, че "Атака" е известна като партия, която е за добри отношения с Русия.

"Нужно е добро отношение, да не обясняваме, че Русия е заплаха. Да приемат един по-умерен текст. Един такъв служител или няколко служители, компилирайки подобен доклад, могат да неутрализират усилията на премиера във външната политика. Смятам, че той като благоразумен човек ще се обърне към писачите на доклада", допълни Сидеров.

 

Разузнаването: Войната в киберпространството е новата заплаха за България

Рисковете за интересите и националната ни сигурност се увеличават заради все по-жестоката война в киберпространството. Това твърди в от...

Самият Борисов днес (18 септември) също коментира текстовете. "Ако стане война, руските ракети са насочени към България. Във всички изказвания на всички стратези, на всички срещи на НАТО на върха, под върха Русия се сочи като основна заплаха за НАТО. Плюс Северна Корея", отбеляза премиерът, според когото няма как във военните доктрини на страните от Алианса, особено в тази част на Европа, да не става дума за Русия. Борисов припомни, че има и друг проблем - Турция също е в НАТО, но е в тежък конфликт с основните държави в ЕС.

"Пази Боже, да стане война. Затова аз не допуснах за флотилията в Черно море и понесох доста упреци от колегите в НАТО. Вкараме ли в Черно море големи военни кораби, почнем ли с подводници, то ще заври накрая. Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО", каза още Бойко Борисов.

От друга страна, той изтъкна, че България има голям интерес руските туристи да ни посещават, както и от руски газ за европейския газов хъб "Балкан". Според Борисов страната ни трябва да поддържа отношенията си с Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика