Симеон Славчев: Бойко Борисов да бъде подведен под наказателна отговорност за саботажа на електронното правителство*

4384
Симеон Славчев: Бойко Борисов да бъде подведен под наказателна отговорност за саботажа на електронното правителство*
Снимка: БНТ

Бойко Борисов трябва да бъде подведен под наказателна отговорност заради саботажа и бездействието по въвеждането на електронното правителство.

Това заяви председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) Симеон Славчев и водач на листите на партията в София и Стара Загора в предизборен диспут по БНТ 2.

Партия МИР - амбицирана да прескочи 4% бариера и да спре подмяната в България

С амбицията на прескочи 4% бариера и да стане парламентарно представена, политическа партия МИР обяви като своя основна цел да спре под...

"Реално електронното правителство не функционира, а за създаването му бяха похарчени една камара пари. Аз мисля, че бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде подведен под наказателна отговорност заради бездействие и саботиране на въвеждането на електронното правителство, което нанесе огромни щети на България", заяви председателят на ПП МИР.

Той обясни, че сред целите на партията е въвеждането на електронно правителство, което ще прекрати до голяма степен корупцията в страната и че тя е един от основните фактори, който кара в момента инвеститорите да заобикалят България и да осъществяват своите дейности и инвестиции в съседни държави.

Симеон Славчев заяви, че ПП МИР има две основни цели. "Първата цел е да спрем подмяната и да направим истинската промяна в България, нещо което искат и за което мечтаят всички български граждани. Втората ни цел е икономическият, социалният и политическият живот на България да бъде изграден наново чрез въвеждането на доказания и работещ немски модел на социално-пазарно стопанство“, заяви още Симеон Славчев.

Той заяви, че социално-пазарното стопанство ще извади България от моралната, икономическата, финансовата, социалната и духовната криза и ще превърне страната в силна социална и индустриална държава.

„ПП МИР предлага балансираното и едновременно действие на структуроопределящите принципи за свобода и справедливост, което означава, че бизнесът ще има свободата и ще бъде подкрепен от държавата и оставен изцяло да развива своя пълен потенциал. От друга страна чрез прогресивното данъчно облагане ще се събират и разпределят справедливо средства във сферите на здравеопазването, образованието и сигурността, които са трите най-важни стълба на държавата", заяви още Симеон Славчев.

Симеон Славчев, ПП МИР: Време е за рестарт на политическата система в България

Крайно време е да осъзнаем, че България се нуждае от рестарт на политическата система и изборите това лято са началото на този процес. ...

Той съобщи, че партия МИР е изкарала развитието на четири експортно-ориентирани отрасъла. Това са туризма, селското стопанство, транспорта инфраструктурата и логистиката, както и развитието на високотехнологичните и чисти производства и технологии.

"Тези четири отрасъла ще ни изведат от икономическата криза и ще индустриализират България, която има уникални природни дадености, които все още не се използват за благоденствието на българския народ. Експертите на ПП МИР изчислиха, че близо 70% от приходите в БВП на страната може да бъдат изцяло от туризъм и тук не говорим само за морски и планински туризъм, а за културен, духовен, в това число и здравен туризъм и балнеолечение. Трябва да сме не само горди, че България е на второ място в света по минерални извори, но и ефективно да използваме това наше богатство“, заяви лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

България има големи традиции и в селското стопанство и основната цел на ПП МИР е да бъдат възстановени пазарите на Изток, където има изключително богат експортен потенциал, уточни още председателят на ПП МИР. Той коментира, че транспортът и инфраструктурата е другият важен приоритет за политическата сила.

"Водач съм на листата на ПП МИР и в Стара Загора, която има природни дадености и за туризъм, за развитието на селското стопанство и може да се превърне дори в транспортния хъб на България. Това е личната ми кауза – Стара Загора да стане пример в България за това как всички природни дадености на региона могат да бъдат използвани ефективно и в полза на страната и за подобряването на благосъстоянието на българските граждани“, коментира още в студиото на БНТ 2 председателят на ПП МИР.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика